Bij autodeelbedrijf Cambio wordt alvast enthousiast gereageerd. "De geste van Gent is meer dan welgekomen", klinkt het daar.
Volledig scherm
Bij autodeelbedrijf Cambio wordt alvast enthousiast gereageerd. "De geste van Gent is meer dan welgekomen", klinkt het daar. © Wannes Nimmegeers

Stad Gent maakt 150.000 euro vrij om autodeelorganisaties door coronacrisis te loodsen

GentDe Stad Gent gaat vijf autodeelorganisaties en fietsdeelaanbieder Donkey Republic een eenmalige subsidies geven. Dat heeft schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) bekend gemaakt. “Het is belangrijk dat er in Gent een sterk aanbod aan deelmobiliteit is én blijft”, zegt hij. 

  1. Gentse brandweer blikt terug op woelige reddingspoging in Pepinster: “In een fractie van een seconde moet je beslissen”
    PREMIUM
    Gent

    Gentse brandweer blikt terug op woelige reddingspo­ging in Pepinster: “In een fractie van een seconde moet je beslissen”

    Voor de Gentse brandweermannen zit de opdracht in Wallonië er bijna op. Na de watersnood voert de zone Centrum er deze week nog puin af, maar de reddingsoperaties zijn stopgezet. Luitenant Chris De Pauw blikt terug op een bewogen periode. Onder meer het verhaal van de gekapseisde reddingsboot is in zijn geheugen gegrift. “De stroming was te hevig”, zegt hij. “Er zat spijtig genoeg niets anders op dan die drie mensen te laten gaan.”