Beeld ter illustratie: in 2027 moeten de werken starten voor de ondertunneling van de Dampoort. De plannen die nu gemaakt zijn, spelen daar een cruciale rol in.
Volledig scherm
PREMIUM
Beeld ter illustratie: in 2027 moeten de werken starten voor de ondertunneling van de Dampoort. De plannen die nu gemaakt zijn, spelen daar een cruciale rol in. © Wannes Nimmegeers

Stad Gent legt toekomst van Dampoort vast: twee parken, sociale woningen en een ‘transferium’

GentIn 2027 moet de bouw van een tunnel onder de Dampoort starten, maar om die datum te halen moest de Stad Gent eerst een toekomstvisie opstellen. Na de werken komt er immers heel wat ruimte vrij. Wat daarmee moet gebeuren, is nu beslist. 

 1. Beklaagde die kompaan van drugs probeert te voorzien voor ogen van rechter, veroordeeld tot celstraf van zes maanden
  Gent

  Beklaagde die kompaan van drugs probeert te voorzien voor ogen van rechter, veroor­deeld tot celstraf van zes maanden

  De Georgische man, die eind april voor de ogen van de rechter en enkele agenten drugs probeerde te smokkelen, is veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden. De man stond toen terecht wegens diefstal van sigaretten, maar in afwachting van zijn proces werd hij onder voorwaarden vrijgelaten. Zijn kompaan zat wel nog steeds in de gevangenis, en die wilde hij van drugs en Georgische muziek voorzien.
 2. Verdeeldheid over beeld Quinze dat weg moet: “Zet u samen en los dat op, zo doen we dat toch in Gent?”
  Gent

  Verdeeld­heid over beeld Quinze dat weg moet: “Zet u samen en los dat op, zo doen we dat toch in Gent?”

  De sculptuur van Arne Quinze op de Kouter moet weg. “Hiervoor zijn niet de juiste vergunningen afgeleverd, en is niet de juiste procedure gevolgd. De regels zijn er zodat iedereen gelijk behandeld kan worden", zegt Filip Watteeuw (Groen). Maar lang niet iedereen is het daarmee eens. “Dit is een gegeven paard in de bek kijken”, vindt gemeenteraadslid Christophe Peeters (Open Vld).