Beeld ter illustratie - Zelfs solliciteren gebeurt vandaag steeds meer online.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie - Zelfs solliciteren gebeurt vandaag steeds meer online. © ANP XTRA

Stad Gent leent gratis laptops uit aan werklozen: “We gaan deelnemers leren hoe ze met toestel aan de slag moeten gaan”

De Stad Gent gaat vanaf volgend jaar vijftig laptops en vijftig tablets uitlenen aan werkloze inwoners. Dat laat schepen van Werk Bram Van Braeckevelt (Groen) weten. “Pas als ze het voldoende onder de knie hebben, krijgen ze het toestel voor zes maanden mee naar huis.”

 1. Gentenaars welkom in loopclub van minderjarige niet-begeleide vluchtelingen

  Gentenaars welkom in loopclub van minderjari­ge niet-begeleide vluchtelin­gen

  De Gentse tak van Minor Ndako, een organisatie die niet-begeleide minderjarige vluchtelingen begeleidt, heeft sinds kort een eigen loopclub. De jongeren gingen al een paar keer op pad, maar gisteren waren voor het eerst ook ‘gewone’ Gentenaars welkom. “We willen de jongeren het gevoel geven dat ze behoren tot een echte sportclub, niet dat ze gewoon een groep vluchtelingen zijn die samen gaan lopen.”
 2. Nadia Joos (64), uitbaatster café ’t Kanon, stopt ermee: “Mijn achterkleinkinderen krijgen eindelijk een ‘gewone’ bomma”
  PREMIUM
  Gent, Sleidinge

  Nadia Joos (64), uitbaat­ster café ’t Kanon, stopt ermee: “Mijn achter­klein­kin­de­ren krijgen eindelijk een ‘gewone’ bomma”

  Gedwongen door de onverwachte verkoop van het pand en de coronacrisis besliste Nadia Joos (64) vrij plots om te stoppen als cafébazin van ’t Kanon, aan de Dulle Griet. Afgelopen zondag nam ze al afscheid van de klanten, ook al eerder dan gepland door de verplichte horecastop. “Normaal zouden we doorgaan tot de herfstvakantie, maar ook dat heeft niet mogen zijn.”
 3. Mogelijk gewapende man ingerekend die zich verschanste in gebouw aan Koning Nobelplein in Gent: speciale eenheden moesten geen geweld gebruiken
  Gent

  Mogelijk gewapende man ingerekend die zich verschans­te in gebouw aan Koning Nobelplein in Gent: speciale eenheden moesten geen geweld gebruiken

  Aan het Koning Nobelplein in Gent heeft een grote politie-actie de buurt in de ban gehouden. In één van de gebouwen had een man zich verschanst. Hij zou een vuurwapen bij zich gehad hebben en dreigde ermee agenten te beschieten. De speciale eenheden werden intussen opgeroepen, de omgeving is afgezet. De man werd intussen ingerekend en bleek ongewapend.
 1. Ziekenhuizen zien onrustwekkende stijging van aantal patiënten, testcentrum Palfijn test enkel nog mensen met symptomen
  Gent

  Ziekenhui­zen zien onrustwek­ken­de stijging van aantal patiënten, testcen­trum Palfijn test enkel nog mensen met symptomen

  De coronacijfers in Gent blijven stijgen, en dat zien ze nu ook in de ziekenhuizen. Zowel AZ Maria Middelares als AZ Sint-Lucas melden een zorgwekkende stijging, in het UZ Gent blijft het voorlopig druk maar status quo. Het testcentrum van AZ Jan Palfijn test voortaan enkel nog mensen met symptomen, en dus niet meer mensen die in aanraking zijn geweest met een besmet persoon maar zelf geen klachten hebben.
 2. Code oranje in de academies: “Waarom krijgt deeltijds kunstonderwijs geen ondersteuning voor extra kosten?”
  Gent

  Code oranje in de academies: “Waarom krijgt deeltijds kunstonder­wijs geen ondersteu­ning voor extra kosten?”

  Code oranje doet ook zijn intrede in het deeltijds kunstonderwijs (DKO). “Ook wij gaan bijsturen, vooral qua klasgrootte en lesaanpak”, zegt Paul Voet, directeur van GO! Kunstacademie Gent aan de Poel, die zich verder hardop afvraagt waarom het DKO geen coronatoelages krijgt. Ondertussen boert de kunstacademie goed met een minieme stijging van 3% meer leerlingen, “al resulteert dit niet onmiddellijk in meer beschikbare lesuren voor volgend schooljaar”, zegt Voet.