Ook in de zomer van 2018 werden hitterecords gebroken. Het Gentse natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen had toen meer weg van de Afrikaanse Sahel.
Volledig scherm
Ook in de zomer van 2018 werden hitterecords gebroken. Het Gentse natuurgebied Bourgoyen-Ossemeersen had toen meer weg van de Afrikaanse Sahel. © Gianni Barbieux

Stad Gent laat grootschalige droogtestudie uitvoeren: zo wapenen we ons tegen klimaatopwarming

GentNa de afgelopen natte zomer zou je het haast even vergeten, maar ook Gent heeft nog steeds te kampen een structureel watertekort. Om het probleem in kaart te brengen, liet klimaatschepen Tine Heyse (Groen) een grootschalige studie uitvoeren. Die resultaten zijn nu bekend. 

  1. MIJN STAD. Bayram, de bekendste fruitverkoper van Gent: “In de Dampoortwijk kent iedereen nog iedereen, ik zou nergens anders willen wonen”
    PREMIUM
    Gent

    MIJN STAD. Bayram, de bekendste fruitverko­per van Gent: “In de Dampoort­wijk kent iedereen nog iedereen, ik zou nergens anders willen wonen”

    Ken je Bayram Özdemir (62) niet? Dan ken je ongetwijfeld wel zijn stem, galmend over de Vrijdagmarkt. De Gentenaar verkoopt al fruit sinds zijn 11 jaar en toch doet hij zijn job nog even graag als vijftig jaar geleden. “Buiten de toeristen ken ik bijna iedereen die passeert. Alle mensen die hier wonen.” We vroegen hem naar zijn lievelingsplekken in Gent, zijn mooiste herinnering en zijn favoriete stadsgenoot.