Zo ziet een draagbare CO2-meter eruit.
Volledig scherm
Zo ziet een draagbare CO2-meter eruit. © RV

Stad Gent investeert in CO2-toestellen voor klassen

De Stad Gent doet een bevraging bij scholen over de aankoop van CO2-toestellen. Die zijn momenteel alleen nog maar in de stedelijke opvanglocaties aanwezig.

 1. Gents bedrijf ontwikkelt medicijn tegen diarree bij biggen: “Europa telt 150 miljoen varkens, dan weet je hoe groot de markt is”
  PREMIUM
  Gent

  Gents bedrijf ontwikkelt medicijn tegen diarree bij biggen: “Europa telt 150 miljoen varkens, dan weet je hoe groot de markt is”

  Dat Gent het mekka is voor biotechnologie in Europa, maakt Animab alweer duidelijk. Het bedrijf op het Technologiepark in Zwijnaarde werkt momenteel aan een nieuw geneesmiddel voor diarree bij biggen. “Met ons product kunnen we het antibioticagebruik sterk terugdringen", legt CEO Marc Wille uit. De Gentenaar haalde alvast 3,4 miljoen startkapitaal op.
 2. UGent-rector communiceert op Twitter over opschorting practica zonder dat studenten het weten
  Gent

  UGent-rec­tor communi­ceert op Twitter over opschor­ting practica zonder dat studenten het weten

  Gisterenavond liet UGent-rector Rik Van de Walle op Twitter weten dat tussen 2 en 11 november alle practica geschrapt zijn. Dit was echter nog niet gecommuniceerd aan de studenten, aldus een verontwaardigde studente: “Wij als studenten worden volledig in het ongewisse gelaten en moeten via een banale tweet te weten komen dat onze educatie een aantal weken aan de kant geschoven wordt. Geen mail, geen aankondiging op ons leerplatform, niets.” De communicatie aan de studenten ging in de late voormiddag de deur uit.
 1. Souburgse familie Blok van lockdown naar lockdown
  Play

  Souburgse familie Blok van lockdown naar lockdown

 2. Paula Schot is benoemd als eerste vrouwelijke wethouder SGP: 'En nú aan de slag'
  Play

  Paula Schot is benoemd als eerste vrouwelij­ke wethouder SGP: 'En nú aan de slag'