Vlnr.: Schepen Rudy Coddens, Kathy Danneels (Danneels nv), Marieke Blanchart (architectenbureau Bontinck) en Marc Driesen (beheerder AW pro) sloegen de handen in elkaar.
Volledig scherm
Vlnr.: Schepen Rudy Coddens, Kathy Danneels (Danneels nv), Marieke Blanchart (architectenbureau Bontinck) en Marc Driesen (beheerder AW pro) sloegen de handen in elkaar. © Cedric Matthys

Stad Gent gaat voor het eerst in zee met privépartner voor bouw assistentiewoningen: “We kunnen niet alles alleen”

De Stad Gent gaat voor het eerst assistentiewoningen bouwen en uitbaten samen met een privéontwikkelaar. In totaal komen er 35 appartementen in de vroegere tuin van Kasteel Morek. Schepen van Seniorenbeleid Rudy Coddens (SP.A) verwacht veel interesse: “Vandaag is er Wondelgem gewoonweg geen aanbod.”

 1. Cipiers in gevangenis van Gent staken: “Versoepelingen zijn echt niet verantwoord nu”
  Gent

  Cipiers in gevangenis van Gent staken: “Versoepe­lin­gen zijn echt niet verant­woord nu”

  In de Belgische gevangenissen wordt sinds 6 uur vanochtend gestaakt omdat er nog steeds geen akkoord is over de versoepeling van de bezoekregels. Zo ook in Gent. “We waren met de gevangenissen echt goed bezig wat betreft coronagevallen. Heel jammer dat onze inspanningen mogelijk voor niets zijn geweest”, zegt Dieter Cools, sectorsecretaris bij ACOD en cipier in de Nieuwewandeling.
 2. Studentenversie van ‘De Container Cup’ gaat door op Sint-Pietersplein: “Om een overrompeling te vermijden, mogen alleen de ingeschreven studenten komen”

  Studenten­ver­sie van ‘De Container Cup’ gaat door op Sint-Pieters­plein: “Om een overrompe­ling te vermijden, mogen alleen de ingeschre­ven studenten komen”

  Honderd Vlaamse en Brusselse studenten nemen het de komende twee weken tegen elkaar op in een studentenversie van ‘De Container Cup’. Net zoals in het populaire televisieprogramma, moeten studenten een gevreesde zevenkamp afleggen in een container. Morgen bekampen ze elkaar op het Sint-Pietersplein in Gent. Om een overrompeling te vermijden, mogen enkel de ingeschreven studenten ter plekke langskomen. Supporters kunnen thuis mee volgen vanachter hun computer.