Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Stad Gent gaat in Tondelierwijk aan Rabot méér woningen verhuren: “Extra inspanning om wonen betaalbaar te houden”

GentOp de Tondelier-site worden 74 budgetwoningen die oorspronkelijk voor verkoop bedoeld waren nu verhuurd. De Stad wil zo Gentenaars met een laag inkomen aan een woning helpen. 

 1. Burgercollectief Dampoortwijk wil evenwichtig mobiliteitsplan voor de buurt: “De ene straat mag niet de dupe worden van rust voor de andere straat”
  Gentbrugge / Sint-Amandsberg

  Burgercol­lec­tief Dampoort­wijk wil evenwich­tig mobili­teits­plan voor de buurt: “De ene straat mag niet de dupe worden van rust voor de andere straat”

  De stad Gent werkt aan een wijkmobiliteitsplan voor de Dampoortwijk en oud-Gentbrugge. Rond het al dan niet knippen van Gentbrugge-brug ontstond al heel wat commotie, maar dat is niet waar het burgercollectief ‘Verenigde Straten Dampoortwijk’ problemen mee heeft. “Wij willen een beter plan voor de héle wijk, niet een plan waarbij een aantal straten de dupe worden van de rest", klinkt het. Mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen) apprecieert ‘de constructieve aanpak’.
 2. Grootste papegaaienkwekerij van het land sluit de deuren: “Aan de vraag ligt het zeker niet: papegaaien zijn nog even populair”
  PREMIUM
  Gent

  Grootste papegaai­enkwe­ke­rij van het land sluit de deuren: “Aan de vraag ligt het zeker niet: papegaaien zijn nog even populair”

  De eerste en grootste professionele papegaaienkwekerij van ons land, gelegen in Drongen, sluit eind dit jaar de deuren. Jan Van Slycke (62) heeft meer dan veertig jaar met hart en ziel vogels gekweekt, maar na vier decennia dag en nacht werken lonkt het pensioen. De vraag naar gekweekte papegaaien, tot ver buiten de landgrenzen, zal echter blijven.