Beeld ter illustratie - De eerste 90 tijdelijk werklozen die zich inschrijven, mogen zich gratis laten begeleiden.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie - De eerste 90 tijdelijk werklozen die zich inschrijven, mogen zich gratis laten begeleiden. © pexels

Stad Gent biedt gratis loopbaanbegeleiding aan voor tijdelijk werklozen, maar freelancers vallen uit de boot

Goed nieuws voor de 3.600 Gentenaars die door coronacrisis tijdelijk werkloos zijn. Wie dat wil, kan vanaf 1 oktober gratis vier uur loopbaanbegeleiding volgen. Voor werknemers uit de zwaarder getroffen sectoren toerisme, horeca en evenementen komt daar nog drie uur bij. 

  1. Therapeut Vanessa (41) zet het ‘vierde trimester’ na de geboorte op de kaart: “Sommige mama’s zijn doodop. Dat heeft zijn impact, óók op het kind”
    GENT

    Therapeut Vanessa (41) zet het ‘vierde trimester’ na de geboorte op de kaart: “Sommige mama’s zijn doodop. Dat heeft zijn impact, óók op het kind”

    “Ik heb vrouwen gezien die hun haar verloren, niet sliepen of na twee jaar nog steeds last hadden van zwangerschapsdementie. Dat is niet de bedoeling, hé.” Lichaamsgericht therapeut Vanessa De Smet (41) uit Gent – zelf mama van Elvis (2) – helpt kersverse mama’s en moeders in spe, bij wie de kraamperiode als een donkere wolk boven het leven hangt. “Je goed voorbereiden op het ‘vierde trimester’ is de sleutel tot succes.”