Volledig scherm
Gevaarlijk kruispunt in Oostakker waar Nikita Everaert het leven heeft gelaten. © Gianni Barbieux

Stad eist nieuwe ingrepen op kruispunt waar Nikita om het leven kwam

De stad Gent heeft het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gevraagd om dringend in te grijpen op het kruispunt waar Nikita Everaert in februari 2018 om het leven kwam. De situatie voor fietsers blijkt er nog steeds gevaarlijk te zijn. 

Gemeenteraadslid Carl De Decker (Open VLD) kaartte de gevaarlijke situatie aan. “Nog elke dag zie ik auto’s uit de Orchideestraat en Groenstraat rijden als de fietsen nog groen licht hebben. We mogen er niet aan denken dat een jonge fietser op hetzelfde kruispunt toch aangereden zou worden door een auto of vrachtwagen die reglementair door het groen rijdt”, zegt hij.

“De ouders van Nikita hebben mij er inmiddels ook over aangesproken”, reageert schepen Filip Watteeuw (Groen). “Blijkbaar slagen auto’s er niet in om tijdig het kruispunt vrij te maken. We hebben AWV gevraagd om de situatie dringend aan te pakken om de veiligheid van de fietsers te garanderen”, aldus de schepen.

Het kruispunt kreeg vorig jaar al een tijdelijke herinrichting als reactie op het dodelijke ongeval nadat het vijftien jaar op de zwarte lijst stond. De totale herinrichting stond gepland voor eind 2019 maar voorlopig valt er nog niets te merken. Op het stadhuis gaat men ervan uit dat het eerder 2023 zal worden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kunsthappening hangt bananen op: “Voor wie een hongertje heeft”

    Kunsthappe­ning hangt bananen op: “Voor wie een hongertje heeft”

    De oude gebouwen van Huurland in Hero-Gym aan de Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem werden voor één dag omgetoverd voor een kunsthappening. Kunstenaar Walter Wings pakte ludiek uit door in de inkomhal bananen met ducttape aan de muren te hangen. Geen banaan van 100.000 euro zoals die van kunstenaar Maurizio Cattelan. “Gewoon voor wie een hongertje heeft”, lacht hij. “Wel opletten want ik heb ook een werk met nepbananen. Dat is niet geschikt voor consumptie.”
  2. Raclette, oliebollen en zalm... sterrenchefs proeven àlles op de Gentse Winterfeesten: “Ook hier herken je vakkennis meteen”

    Raclette, oliebollen en zalm... sterren­chefs proeven àlles op de Gentse Winterfees­ten: “Ook hier herken je vakkennis meteen”

    Naar de Gentse Winterfeesten gaan, is toch altijd uitkijken naar lekkers om te eten. Van de 150 kramen in Gent zijn er maar liefst 45 met lekkernijen. Op vraag van de organisatie proefden twee sterrenkoks zaterdag alles. Oliebollen gevolgd door raclette en churros… geen probleem voor Marcelo Ballardin (OAK) en Syrco Bakker (Pure C). “Ook in een kraam op de kerstmarkt merk je meteen of er vakkennis is”, zeggen ze.