Volledig scherm
de auto het het eeuwige file-rad werd gestolen © RV

Speelgoedauto uit kunstwerk gestolen

Afgelopen weekend zijn dieven ervandoor gegaan met een speelgoedauto uit een kunstinstallatie aan Malem. Het werk, een draaiend rad met daarin de bewuste auto, stond nochtans achter Heras-hekken én lag aan een ketting vast.

Koen Vromman, bezoeker van het MsaP (Malem Street art Project) is verbolgen over de diefstal. “Het gaat op zich niet eens om het autootje zelf, dat is toch niks meer waard sinds het gestript werd en aangepast om in zijn eeuwig file-rad te draaien. Het gaat om de zieligheid om een speelgoedauto uit een straatkunstfestival te te stelen, iets waar enthousiaste vrijwilligers veel tijd in gestopt hebben, puur voor entertainment.” Vromman legde dus klacht neer bij de politie. Hij gelooft niet dat er geen getuigen zijn van de diefstal, want het kunstwerk staat aan de stadsring. Het kunstwerk zal hersteld worden, met een nieuwe, grotere auto in een soort karton, in de hoop dat die dan niet gestolen wordt. “En in afwachting zit er een reuzenkangoeroe in het rad.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hollandse kostuums

    Hollandse kostuums

    Ik vraag me af wanneer er een standbeeld wordt opgericht ter ere van de Gentse Ondernemer. Die houdt moeilijk maar kranig het hoofd boven water, geplaagd door een tot in het absurde veranderende mobiliteit, een drastische afname van parkeerplaatsen voor potentiële klanten en aanslepende wegenwerken. Tel daar de moordende concurrentie van de e-commerce en de waanzinnig hoge Belgische belastingen bij en je weet dat je een expert in survival moet zijn om hier te ondernemen. Moedig verenigen onze lokale neringdoeners zich op de Facebookpagina Gentse Fierheid, richten ze ondernemersplatformen op en investeren ze dagelijks in tijd en goederen om het de Gentse en bezoekende shopper naar de zin te maken. Je zou denken dat de Stad zelf, die daardoor astronomisch hoge parkeergelden en gemeentetaksen van toeristen opstrijkt, dat alles toejuicht. Niet dus. Eerder deze week poseerde schepen van protocol Mieke Van Hecke fier naast haar in het nieuw gestoken stadhuispersoneel. Die mensen hadden net een nieuw kostuum gekregen, op maat gemaakt en duurzaam. Dat zou leuk nieuws geweest zijn, ware het niet dat de Stad de kostuums aangekocht heeft in Nederland. “Dat es in de mensche ulder totte spiekele” zou mijn oma zeggen. “Zijn er dan geen Gentse bedrijven die kostuums leveren”, hoor ik u vragen. “Ja, een hele hoop”, antwoord ik u. Schepen Van Hecke zei dat ze niet anders kon omdat er wijzigingen in het personeelsbestand waren. Het stadhuispersoneel behoort volgens mij tot het stadspersoneel en dus worden wijzigingen in dat personeelsbestand doorgevoerd door het stadsbestuur, waar schepen Van Hecke deel van uitmaakt. Die uitleg is er dus eentje om er vanaf te zijn. Mocht ik een winkel hebben in Gent en de schepen komt binnen, ik zou haar voor haar boodschappen naar Nederland sturen.
  2. Robots Malem worden geveild

    Robots Malem worden geveild

    De laatste weekends van de tentoonstelling Malem Robotica gaan in. De voorbije maanden hebben kunstenaars zo’n 200 robots gecreëerd en in de wijk tentoon gesteld. Om voor wat centen te zorgen voor de volgende editie gaan de robots op 28 september onder de veilinghamer. Wie zijn oog heeft laten vallen op zo’n robot, kan nu al een bod doen via info@msap.be. Bieden op de kleinste robots start vanaf 5 euro. De eigenlijke veiling vindt volgend weekend plaats aan het Heldenplein 22.