de auto het het eeuwige file-rad werd gestolen
Volledig scherm
de auto het het eeuwige file-rad werd gestolen © RV

Speelgoedauto uit kunstwerk gestolen

Afgelopen weekend zijn dieven ervandoor gegaan met een speelgoedauto uit een kunstinstallatie aan Malem. Het werk, een draaiend rad met daarin de bewuste auto, stond nochtans achter Heras-hekken én lag aan een ketting vast.

Koen Vromman, bezoeker van het MsaP (Malem Street art Project) is verbolgen over de diefstal. “Het gaat op zich niet eens om het autootje zelf, dat is toch niks meer waard sinds het gestript werd en aangepast om in zijn eeuwig file-rad te draaien. Het gaat om de zieligheid om een speelgoedauto uit een straatkunstfestival te te stelen, iets waar enthousiaste vrijwilligers veel tijd in gestopt hebben, puur voor entertainment.” Vromman legde dus klacht neer bij de politie. Hij gelooft niet dat er geen getuigen zijn van de diefstal, want het kunstwerk staat aan de stadsring. Het kunstwerk zal hersteld worden, met een nieuwe, grotere auto in een soort karton, in de hoop dat die dan niet gestolen wordt. “En in afwachting zit er een reuzenkangoeroe in het rad.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Steeds meer gierzwaluwen aan de Voorhavenlaan. Wie helpt mee deze bijzondere vogels in de gaten houden?

  Steeds meer gierzwalu­wen aan de Voorhaven­laan. Wie helpt mee deze bijzondere vogels in de gaten houden?

  Aan de Voorhavenlaan aan de Muide hangen een 50-tal nestkasten voor gierzwaluwen, en de meeste daarvan zijn bewoond. Gierzwaluwen zijn heel bijzondere vogels, maar hun aantal kelderde, omdat hun nestmogelijkheden verdwenen. Projectontwikkelaar Locus bouwt nu nestkasten, met succes. Nu zoeken ze mensen die mee willen helpen de beestjes in de gaten te houden, onder meer via de webcams in 10 van de nesten.
 2. Brugse Poort-bewoners razend: “250 euro coronaboete terwijl we de politie probeerden te helpen. Het vertrouwen is nu helemaal zoek”
  PREMIUM

  Brugse Poort-bewoners razend: “250 euro coronaboe­te terwijl we de politie probeerden te helpen. Het vertrouwen is nu helemaal zoek”

  Minstens 20 bewoners van de Brugse Poort kregen een coronaboete van 250 euro in de bus. Razend zijn ze. “Die boetes zijn uitgeschreven op 1 mei, bij een incident in de Kastanjestraat, waarbij we de politie probeerden te helpen. Dit is een slag in ons gezicht. Net als de disproportionele politie-inzet in onze wijk nu. Het beleid faalt, nog maar eens. En naar ons, de bewoners, wordt nog steeds niet geluisterd.” De bewoners willen excuses, en overwegen een burgerinitiatief om spreekrecht op de gemeenteraad te krijgen.