De daders forceerden telkens het cilinderslot om woningen binnen te geraken.
Volledig scherm
De daders forceerden telkens het cilinderslot om woningen binnen te geraken. © rr

Special forces klissen inbrekersduo in Gentse regio na inbrakenreeks in Zuid-West-Vlaanderen

Kortrijk/Roeselare/Tielt/Ieper/Kortrijk/Waregem/GentIn het zuiden van Gent hebben de speciale eenheden van de federale politie maandagmiddag twee mannen van Spaans-Algerijnse nationaliteit opgepakt op verdenking van een reeks woninginbraken. Het onderzoek startte na cilinderslotinbraken in Zuid-West-Vlaanderen.

 1. VAKANTIETIPS VOOR DE THUISBLIJVERS. Vredig cruisen door het Leieland met elektrische scooter: “Tijdens het rijden, hoor je gewoon de vogeltjes fluiten”
  PREMIUM

  VAKANTIE­TIPS VOOR DE THUISBLIJ­VERS. Vredig cruisen door het Leieland met elektri­sche scooter: “Tijdens het rijden, hoor je gewoon de vogeltjes fluiten”

  Zit jij vandaag niet ergens op een strand in Turkije? Staat je tent gewoon in je tuin en niet op een camping in Zuid-Frankrijk? Geen Oostenrijkse koeien die je ‘s ochtends wakker loeien? Geen nood. Ook in Vlaanderen kun je heerlijk met vakantie. Onze regiojournalisten testen de leukste uitstapjes voor jullie uit. Vandaag: op pad met een elektrische scooter in de Leiestreek.
 2. Onduidelijkheid, frustratie en remmen voor vrachtwagens: eerste ‘vierkant groen’ op zwart kruispunt verloopt maar stroef
  Gent

  Onduide­lijk­heid, frustratie en remmen voor vrachtwa­gens: eerste ‘vierkant groen’ op zwart kruispunt verloopt maar stroef

  Na Antwerpen en Aartselaar, heeft ook Gent een ‘vierkant groen’, een kruispunt waar alle fietsers en voetgangers tegelijk groen krijgen. Sint-Amandsberg kreeg de primeur: het kruispunt van de Grondwetlaan met de Sint-Bernadettestraat was al langer een hel voor zwakke weggebruikers, maar de nieuwe regeling is niet veel beter. “Het is iets nieuws en dat is altijd wennen”, klinkt het.