Guy Reynebeau van Speakers Corner, dat voortaan onder de Stadshal plaatsvindt
Volledig scherm
Guy Reynebeau van Speakers Corner, dat voortaan onder de Stadshal plaatsvindt © Guy Reynebeau Speakers Corner Gent

Speakers Corner komt terug, met kunst en chocolade

Op zondag 1 september is er opnieuw een Speakers Corner, na twee maanden zomerpauze. Het gezelschap van Guy Reynebeau zal zich buigen over de Van Eyck-pralines, en de rest van het Van Eyck-jaar. En ja, er mag geproefd worden.

De titel van het debat van september luidt: ‘Klaar voor de juweeltjes van ‘Van Eyck-pralines’? De bekende Gentse chocolatier Nicolas Vanaise van ‘Yuzu’ zal van de juwelen vanop het Lam Gods pareltjes van pralines in chocolade maken. Het aanwezige publiek mag gratis proeven. Want het Van Eyck-jaar in 2020 zal veel meer zijn dan een tentoonstelling. Ook voor muzikanten, Gentse juweelontwerpers, keukenpieten, mode-ontwerpers en zelfs de Gentse Floraliën is Van Eyck volgend jaar een inspiratiebron. Wie er alles over wil weten, wordt dus op zondag 1 september om 11 uur verwacht in het Belfort Stadscafé, onder de Stadshal, voor een nieuwe Speakers Corner.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Barst in Gentse coalitie: Hafsa El-Bazioui en Groen verzetten zich tegen genomen maatregelen Brugse Poort, burgemeester wijkt niet
    PREMIUM

    Barst in Gentse coalitie: Hafsa El-Bazioui en Groen verzetten zich tegen genomen maatrege­len Brugse Poort, burgemees­ter wijkt niet

    Na exact 10 dagen radiostilte is Groen-gemeenteraadslid Hafsa El-Bazioui gisteren boven water gekomen. Ze postte een opmerkelijk bericht op haar Facebookpagina, waarin ze zich afzet tegen de genomen politiemaatregelen in de Brugse Poort. Ze wordt daarbij gesteund door haar partij, want Groen zette een uitgebreider bericht op de website. Opmerkelijk, want deze meerderheidspartij zet zich daarmee openlijk af tegen de eigen coalitiepartners, maar burgemeester De Clercq lijkt niet van plan te wijken.