Speakers Corner zal deze keer vanuit de huiskamer beleefd worden.
Volledig scherm
Speakers Corner zal deze keer vanuit de huiskamer beleefd worden. © Wannes Nimmegeers

Speakers Corner gaat door, met onder andere groeten van Delphine Boël en uitleg over het geneesmiddel tegen corona

De eerste zondag van de maand is het om 11 uur altijd Speakers Corner. Deze zondag zal dat ondanks de coronacrisis niet anders zijn, het debat zal via video uitgezonden worden via Facebook.

Het zal niemand verwonderen dat het thema voor de Speakers Corner van 5 april ‘Gent in tijden van Corona’ is. Zo komt professor Xavier Saelens spreken over het geneesmiddel tegen het coronavirus dat hij aan het ontwikkelen is. Luk De Bruycker komt met een boodschap van Klein Pierke, en Rudy De Wit zal spreken over de gevolgen van de uitbraak voor de toeristische sector. Jens Grieten van Kompass Klub zal uitleggen wat het betekent om evenementen te plannen, als die plots allemaal geannuleerd worden. Daarnaast zullen burgemeester Mathias De Clercq, Björn Soenens en kunstenares Delphine Böel warme groeten sturen vanuit hun eigen kot.

De video zal live uitgezonden worden via de Facebookpagina van Speakers Corner, en kan later herbekeken worden via YouTube.

 1. Razend populaire huiskamerquizzen met Lieven Scheire en Sofie Engelen worden opgenomen in Gent

  Razend populaire huiskamer­quiz­zen met Lieven Scheire en Sofie Engelen worden opgenomen in Gent

  Het Gentse artiestenbureau Working Class Heroes organiseerde reeds zes Huiskamerquizzen die telkens uitverkocht waren. Elke keer namen 500 personen daaraan deel. Wat de spelers aanspreekt is de speelse vragen, maar ook de gastheren. De eerste drie edities stelden Jan Delvaux en Jimmy Dewit de vragen, de drie quizzen erna was Lieven Scheire de quizmaster. Er staan nog speelavonden gepland, telkens met een ander thema en een andere gastheer of gastvrouw.
 2. Basisschool Sint-Bavo bereidt zich voor om alle leerjaren indien mogelijk weer te verwelkomen: “Nodig voor de kinderen én de leerkrachten, die zitten op het einde van hun bobijntje”
  PREMIUM

  Basis­school Sint-Bavo bereidt zich voor om alle leerjaren indien mogelijk weer te verwelko­men: “Nodig voor de kinderen én de leerkrach­ten, die zitten op het einde van hun bobijntje”

  Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts wil vanaf 2 juni het kleuteronderwijs volledig heropenen, en lagereschoolkinderen voor de helft van de lestijd op school onderwijzen. De Vrije Basisschool Sint-Bavo bereidt zich alvast voor om alle leerjaren opnieuw te verwelkomen. “De moeilijkste punten zijn de leerlingen in hun eigen bubbel houden, en het toiletgebeuren veilig organiseren”, vertelt directeur Mallems.