De lap grond ligt op de hoek van de Heerweg-Zuid met de Zandvoordestraat.
Volledig scherm
De lap grond ligt op de hoek van de Heerweg-Zuid met de Zandvoordestraat. © Google Maps/RV

Sociaal woonproject in Zwijnaarde afgeblazen: rechter vernietigt verkoop gronden

GentOp de hoek van de Heerweg-Zuid en de Zandvoordestraat in Zwijnaarde komen dan toch geen sociale woningen. Sociale huisvestingsmaatschappij ABC kocht er enkele jaren geleden een voormalige bloemisterij, maar die verkoop is nu tenietgedaan. 

 1. Na twaalf jaar implantaten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’
  PREMIUM
  MET VIDEO

  Na twaalf jaar implanta­ten heeft Johanna (41) nu weer ‘eigen’ borsten: ‘Gevoel is terug’

  Op haar 29ste maakte Johanna Kok (41) de rigoureuze beslissing om haar borsten te laten verwijderen. Als drager van het BRCA1-gen, had ze zestig tot tachtig procent kans op een agressieve vorm van borst- of eierstokkanker. Twaalf jaar liep ze met silicone implantaten rond. ,,Die moésten eruit, het voelde niet goed.” Nu mag ze deelnemen aan een trial waarbij borsten gevormd worden met lichaamseigen weefsel. ,,Na twaalf jaar is het gevoel terug!”
 2. Medewerkers Gents Zorgcentrum na Seksueel geweld getuigen over hun werk: “Bijna 4 op de 10 slachtoffers zijn minderjarig”
  PREMIUM
  Gent

  Medewer­kers Gents Zorgcen­trum na Seksueel geweld getuigen over hun werk: “Bijna 4 op de 10 slachtof­fers zijn minderja­rig”

  Zowat honderd zedeninspecteurs en forensisch verpleegkundigen verbonden aan het Oost-Vlaamse Zorgcentrum na Seksueel Geweld, verzamelden dinsdagmorgen in de kazerne van de federale politie in de Groendreef om ervaringen uit wisselen. “Het is een zware job, maar je haalt er wel veel voldoening uit zo lang je die verhalen niet meeneemt naar huis.”
 3. Bewoners Mendonk krijgen drinkwater in flessen na problemen met roest in leidingwater: “Met vier kinderen en een paar aquariums meer dan welkom”
  Mendonk

  Bewoners Mendonk krijgen drinkwater in flessen na problemen met roest in leidingwa­ter: “Met vier kinderen en een paar aquariums meer dan welkom”

  Al maanden klagen de bewoners van Mendonk over vuil leidingwater. En dat is niet een beetje vuil, het is gewoon bruin. Farys voerde allerlei manoeuvres uit om het euvel te verhelpen, zonder succes. Dus wordt er nu drinkwater in plastic flessen verdeeld, tot de leidingen opnieuw zijn aangelegd. “De normen voor drinkwater zijn niet overschreden, maar we snappen ook wel dat mensen dit leidingwater niet willen gebruiken.”
 4. AA Gent opent dan toch twee extra vakken om ticketloze Djurgårdens-supporters in onder te brengen: “De bezoekende club is verantwoordelijk voor de selectie en registratie van deze supporters in deze vakken”
  PREMIUM
  Gent

  AA Gent opent dan toch twee extra vakken om ticketloze Djurgårdens-supporters in onder te brengen: “De bezoekende club is verantwoor­de­lijk voor de selectie en registra­tie van deze supporters in deze vakken”

  Het Zweedse Djurgårdens IF speelt morgen in de Ghelamco Arena tegen KAA Gent tijdens de Conference League. Het was quasi een zekerheid dat heel wat Zweedse supporters zonder wedstrijdticket naar Gent zouden afreizen en de match noodgedwongen in de binnenstad moesten moeten volgen. AA Gent opende in extremis daarom twee extra supportersvakken om deze supporters in onder brengen. “Vakken 326 en 327 zullen worden gebruikt om eventuele Zweedse fans in onder te brengen die zich op wedstrijddag alsnog zouden aandienen, hoewel dit ten zeerste afgeraden werd en wordt”, zo klinkt het bij de Buffalo’s.