Er zijn voorlopig nog geen concrete plannen voor de opening van een sociaal restaurant in Sint-Amandsberg.
Volledig scherm
Er zijn voorlopig nog geen concrete plannen voor de opening van een sociaal restaurant in Sint-Amandsberg. © Eric Flamand

Sociaal restaurant in Sint-Amandsberg niet voor morgen

Er komt op korte termijn geen sociaal restaurant in Sint-Amandsberg. Dat vernam gemeenteraadslid Sven Taeldeman (sp.a) op de commissie Welzijn van bevoegd schepen Rudy Coddens (sp.a). 

“In Gent zijn er ondertussen meerdere sociale restaurants. In Sint-Amandsberg is er geen, maar er is wel vraag naar. Binnen het stadsvernieuwingsproject ‘En Route’ doen er zich mogelijks opportuniteiten voor, denk maar aan de Heilig Hartkerk”, stelt Taeldeman. De schepen erkent de nood, maar laat weten dat er momenteel geen budgettaire ruimte is voor de oprichting van een nieuw sociaal restaurant. Taeldeman drong aan om budget vrij te maken in de meerjarenplanning.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. UZ Gent telt nog 6 met corona besmette patiënten

    UZ Gent telt nog 6 met corona besmette patiënten

    Terwijl er her en der ziekenhuizen melden dat ze geen patiënten meer hebben die met corona besmet zijn, is dat in Gent nog niet helemaal het geval. In het Universitair Ziekenhuis van Gent liggen vandaag nog 6 patiënten die besmet zijn met het coronavirus. “Daarvan liggen er vier op intensieve en twee niet. Los daarvan tellen we vandaag nog 17 patiënten die door Covid-19 in het ziekenhuis beland zijn maar die nu niet meer besmettelijk zijn”, klinkt het. In dat laatste geval gaat het om patiënten die 30 dagen of langer geleden hun eerste symptomen kregen. In totaal ving het UZ zo’n 250 patiënten op.