Volledig scherm
Rozebroeken, speeltuin gesloten © Wannes Nimmegeers

Sluiting buitenzone Rozebroeken: partijen praten weer (via advocaten)

Voorzichtig positief nieuws. De advocaten van de betrokken partijen in de hele ‘kwestie Rozebroeken’ praten weer met elkaar. “Wij – de stad en zwembaduitbater S&R – hebben via onze advocaten enkele voorstellen gedaan aan de klager, die heeft nu tegenvoorstellen gestuurd”, zegt sportschepen Sofie Bracke.

Wat de voorstellen en de tegenvoorstellen zijn, wordt zorgvuldig geheimgehouden. “Er is dialoog tussen de advocaten”, zegt sportschepen Sofie Bracke. “Maar die is vertrouwelijk, en daar moeten we ons dan ook aan houden. In elk geval wordt er gezocht naar een compromis, zodat de buitenzone kan opengaan zonder dwangsommen. Of er al dan niet een akkoord uit de bus komt, kan ik niet voorspellen.” Vorige week had de stad nog geen reactie ontvangen van de klager, nu zijn er dus tegenvoorstellen, die bekeken worden.

Los daarvan wordt ook nog steeds een beroep van de stad tegen het vonnis voorbereid. “De rechter heeft de klager geen gelijk gegeven wat betreft de geluidsoverlast, maar had wel een probleem met de bestemming van de locatie van de Rozebroeken. Volgens onze juristen is dat pertinent onjuist, dus gaan we om principiële redenen in beroep tegen dat vonnis.”

Intussen is dat vonnis nog steeds niet betekend, dus de termijn voor een mogelijke gedwongen afbraak van de buitenzone loopt nog niet. “Wanneer de buitenzone weer open kan weet ik niet”, zegt Bracke. “Officieel moest ze niet dicht, S&R heeft dat pro-actief gedaan, om het conflict met de klager niet op de spits te drijven. Maar wanneer zij beslissen de buitenzone weer open te doen, kunnen ze dat dus gewoon doen.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Industrieel gebouw in stationsbuurt wordt wooncomplex

    Industri­eel gebouw in stations­buurt wordt wooncom­plex

    Op de hoek van de Meersstraat en de Raketstraat (tegenover het Sint-Pietersinstituut) krijgt een oud industrieel pand de komende jaren een make-over. Projectontwikkelaars Fenixco en Noan Real Estate zullen er de vroegere fabriek van de firma Metagra verbouwen tot een wooncomplex ‘Ghandon’. Het binnengebied van dat gebouw zal gesloopt worden, maar de beschermde gedeelten, waaronder de gevel ontworpen door de bekende architect André Claessens, blijven zeker overeind.