Gas, water en elektriciteit worden afgesloten.
Volledig scherm
Gas, water en elektriciteit worden afgesloten. © BELGA

Sloop Bernadettewijk officieel gestart: aannemer sluit gas, water en elektriciteit af

GentIn Sint-Amandsberg is de sloop van de Bernadettewijk donderdagochtend gestart. Een aannemer sluit stelselmatig gas, elektriciteit en water af. Van de 200 krakers is het overgrote deel vertrokken. “Eind volgende week moeten alle woningen ontruimd zijn”, zegt Karine Vanhoore van de Gentse politie.

 1. RESTOTIP. Lunchen bij Roots: “Schitterend viergangenmenu voor een onklopbare prijs”
  PREMIUM
  Gent

  RESTOTIP. Lunchen bij Roots: “Schitte­rend viergangen­me­nu voor een onklopbare prijs”

  Roots, gelegen in het hart van de Patersholwijk, staat bij vele Gentenaars hoog op het lijstje van beste restaurants. Het is dan ook niet verwonderlijk dat wie een tafel wil reserveren om te dineren, er vroeg bij moet zijn. Wie zolang niet kan wachten, kan ook gaan lunchen in de hippe zaak. Wij spendeerden onze middagpauze bij Roots en genoten van een overheerlijk viergangenmenu voor een onklopbare prijs.
 2. Kenner Mario Valcke (55) van The Glengarry maakt zijn selectie voor het Gents Whisky Festival: “Deze tien whisky’s moet je geproefd hebben”
  PREMIUM
  Gent

  Kenner Mario Valcke (55) van The Glengarry maakt zijn selectie voor het Gents Whisky Festival: “Deze tien whisky’s moet je geproefd hebben”

  De Oude Vismijn in Gent is dit weekend het mekka voor de whiskyliefhebber. Het International Whisky Festival strijkt er neer voor twee dagen vol proeverijen. Mario Valcke, eigenaar van whiskypub The Glengarry aan het Sint-Baafsplein, lijst alvast tien whisky’s op die je er moet gedronken hebben. En ja, er zitten ook enkele Belgische toppers bij.