Het slimme sensorsysteem bezorgt je na je bezoek aan het Design Museum aanbevelingen voor andere Gentse plekken, werken of boeken die je kunnen interesseren.
Volledig scherm
Het slimme sensorsysteem bezorgt je na je bezoek aan het Design Museum aanbevelingen voor andere Gentse plekken, werken of boeken die je kunnen interesseren. © Design Museum Gent (Simon Adriaensen)

Slim sensorsysteem geeft cultuurtips na bezoek aan Design Museum Gent: “Nieuwe vleugel wordt ‘smart’ museum”

Aan de balie van Design Museum in Gent kan je voortaan een sensor vragen die jouw route volgt. Die sensor meet welke objecten je snel voorbijloopt en welke je net langer bestudeert. Op basis van die data krijg je na je bezoek tal van aanbevelingen voor andere Gentse plekken, werken of boeken die je kunnen interesseren. “Dit project past in de voorbereidingen van onze nieuwe museumvleugel in de Drabstraat”, zegt museumdirecteur Katrien Laporte.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bewoners van appartementsgebouw aan Dok Noord bezorgd over bereikbaarheid door hulpdiensten: “Ambulanciers belden me op omdat ze de weg niet vonden”
    PREMIUM

    Bewoners van apparte­ments­ge­bouw aan Dok Noord bezorgd over bereikbaar­heid door hulpdien­sten: “Ambulan­ciers belden me op omdat ze de weg niet vonden”

    Voor bewoners van het Locomotiefgebouw aan Dok Noord in Gent breken spannende tijden aan. Eind deze maand komt de brandweer langs voor een technische keuring. Al jarenlang verspert een woning er een cruciale brandweg. “Mocht er vandaag brand uitbreken in ons gebouw dan vrees ik eerlijk gezegd het ergste", zegt bewoonster Sara Goddeeris (39).