Professor Isabel Leroux-Roels geeft tekst en uitleg op de Student Kick-Off
Volledig scherm
Professor Isabel Leroux-Roels geeft tekst en uitleg op de Student Kick-Off © svwg

Slikken of prikken voor het goede doel (en zakgeld): “2.000 vrijwilligers voor onderzoek gezocht”

 1. Protestactie voor Jaione, verdacht van deelname aan aanslagen, aan de Spaanse ambassade: “We hebben haar 730 dagen voorarrest op de stoep getekend”
  Gent

  Protestac­tie voor Jaione, verdacht van deelname aan aanslagen, aan de Spaanse ambassade: “We hebben haar 730 dagen voorarrest op de stoep getekend”

  Maria Natividad Jauregui Espina (64), door haar vrienden steevast aangesproken bij haar Baskische naam ‘Jaione’, werd in 2020 overgeleverd aan Spanje omdat ze verdacht wordt van de moord op een Spaanse legerkolonel in 1981 bij een ETA-aanslag. Sindsdien zit ze er in voorhechtenis. Intussen werd ze door het Spaanse gerecht in verdenking gesteld van een tweede aanslag. Een Gentse actiegroep stak haar een hart onder de riemen, maar uitte ook kritiek op de situatie aan de Spaanse ambassade.
 1. Veel protest bij boekvoorstelling Filip Dewinter: 650 tegenbetogers op straat, publiek trakteert op fluitconcert
  GENT

  Veel protest bij boekvoor­stel­ling Filip Dewinter: 650 tegenbeto­gers op straat, publiek trakteert op fluitcon­cert

  De lezing van Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter aan de UGent kon in de Arteveldestad op veel protest rekenen. Voorafgaand aan het evenement trokken 650 manifestanten door de studentenbuurt. Die betoging verliep vreedzaam, maar bij het begin van de lezing liepen de gemoederen hoog op. Bij het ter perse gaan, kon Dewinter niet aan het woord komen, hij werd overstemd door tegenstanders, maar hij ging onverstoorbaar door.
 2. Zeventig studenten strijden wellicht voor de laatste keer om de titel van ‘beste tapper’ in Gents café De Kroon, zaak staat te koop
  GENT

  Zeventig studenten strijden wellicht voor de laatste keer om de titel van ‘beste tapper’ in Gents café De Kroon, zaak staat te koop

  Wie tapt de beste de pintjes? Die strijd wordt donderdagavond beslecht door 70 studenten achter de toog van café De Kroon op het Sint-Pietersplein. Het is de derde editie en mogelijks ook de laatste: Virginia Verniest zet de zaak na acht jaar aan het roer te koop. “We hebben iets moois opgebouwd, maar door gezondheidsredenen ben ik op zoek naar een leven met meer regelmaat.”