Slagerij Dirk overleed deze week ten gevolge van zijn hersentumor.
Volledig scherm
Slagerij Dirk overleed deze week ten gevolge van zijn hersentumor. © rv

Slager Dirk sterft na lange ziekte: zaak sluit definitief de deuren

Elke week verdwijnt er een beenhouwer in ons land. In Lochristi houden veel slagers stand, maar ook daar moet er één noodgedwongen stoppen deze week. Slager Dirk vocht een jaar lang tegen zijn hersentumor, maar overleed enkele dagen geleden aan zijn ziekte. Hierdoor sluit beenhouwerij Dirk & Brigitte definitief de deuren.

Kwaliteitsslagerij Dirk & Brigitte is als sinds 1989 een begrip in Hijfte. Dertig jaar lang stond het koppel met plezier klaar voor hun klanten. Het was Dirks levenswerk tot er vorig jaar een kwaadaardige hersentumor bij hem werd vastgesteld. Daardoor waren hijzelf en Brigitte genoodzaakt om de winkel onverwacht te sluiten. Enkele dagen geleden, een jaar na zijn diagnose, overleed Dirk op 61-jarige leeftijd. Daardoor gaat de beenhouwerij definitief dicht. 

“Op 19 mei hebben we afscheid moeten nemen van Dirk. In naam van hem willen we graag al onze klanten bedanken voor de voorbije jaren. Door zijn ziekte kwam een abrupt einde aan zijn levenswerk maar tot zijn laatste dag putte hij kracht uit zijn herinneringen. We zullen hem ongelooflijk hard missen.”

Slagerij Dirk & Brigitte in de Koning-Albertlaan in Lochristi.
Volledig scherm
Slagerij Dirk & Brigitte in de Koning-Albertlaan in Lochristi. © rv
 1. Meest opvallend in actualiteitsdebat Brugse Poort: de afwezigheid van toekomstig schepen Hafsa El-Bazioui

  Meest opvallend in actuali­teits­de­bat Brugse Poort: de afwezig­heid van toekomstig schepen Hafsa El-Bazioui

  De hele gemeenteraad van maandagavond werd gevuld met het debat over de Brugse Poort, en de aanpak van de problemen daar. Verrassingen waren er daarbij niet, of toch niet inhoudelijk. Wat wél opviel: de ‘strategische’ afwezigheid van toekomstig Groen-schepen Hafsa El-Basioui. Zij liet zich op Facebook al negatief uit over de repressieve maatregelen in de buurt waar ze zelf woont. Die maatregelen zijn ingevoerd door de meerderheid waar ze deel van uitmaakt.
 2. Terrassen mogen groter waar dat kan, daar mogen zelfs parkeerplaatsen voor sneuvelen
  PREMIUM

  Terrassen mogen groter waar dat kan, daar mogen zelfs parkeer­plaat­sen voor sneuvelen

  Als de horecazaken weer open mogen, zullen de cafés en restaurants een groter terras mogen uitzetten op plaatsen waar dat mogelijk is. De stad werkt daarvoor aan een terrassenplan. “Maar het moet mogelijk zijn, en er moet een evenwicht zijn tussen horeca en andere spelers”, klinkt het. “We zullen creatief zijn, en als er een parkeerplaats moet sneuvelen om een terras uit te breiden, moeten we ook dat durven bekijken.”