Volledig scherm
Bij skimming kopiëren criminelen de magneetstrook van een betaalkaart waarna ze de code filmen of registeren.

Skimmer moet 20 maanden naar de cel

Een 34-jarige man die op heterdaad betrapt werd op skimming, waarbij een apparaat aan een betaalautomaat wordt vastgemaakt om gegevens te stelen, moet 20 maanden naar de cel. Hij werd betrapt met de sleutel om het apparaat los te maken.

De man werd aangehouden in de Gentse haven, waar hij aan een betaalautomaat op een Shell-tankstation zijn apparaat had vastgemaakt. Dat leest de magneetstrip van bankkaarten, waardoor hij de gegevens kon kopiëren en de pincode kon bemachtigen. “Hij vertelde dat hij vanuit Italië naar België kwam om een auto te kopen. Uit de uitlezing van zijn gsm-toestel bleek nochtans dat hij in contact stond met twee andere personen en duidelijk deel uitmaakt van een vereniging misdadigers”, verduidelijkte de procureur.

Vandaag werd de man veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 maanden en een boete van 1.600 euro voor de skimming en het deel uitmaken van een criminele vereniging. “Door de praktijk is er een ongelooflijke schade mogelijk, zowel aan de banken als aan de slachtoffers. Het verhoogt het onveiligheidsgevoel”, aldus het vonnis.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Iedereen kan stadsleverancier worden dankzij nieuwe website

    Iedereen kan stadsleve­ran­cier worden dankzij nieuwe website

    Bedrijven die er van dromen om goederen of diensten te leveren aan de stad kunnen zich voortaan zelf kandidaat stellen via de website Stadsleverancier. “Voor grote aankopen moeten we een openbare aanbesteding organiseren maar voor alle aankopen van 144.000 euro of minder gingen we tot nu toe zelf op zoek naar mogelijke kandidaten. Deze website maakt ons het kiezen makkelijker en maakt het voor Gentse bedrijven mogelijk om zichzelf in de kijker te zetten”, aldus schepen Sofie Bracke (Open VLD).
  2. Dure stad

    Dure stad

    Herinnert u zich de gele hesjes nog? Dat waren mensen zoals u en ik die een veiligheidshesje aantrokken en betoogden tegen het feit dat werkende mensen de eindjes niet meer aan elkaar geknoopt krijgen. Er werden ook leuzen gescandeerd tegen de graaicultuur, het gebrek aan goeie wil van de overheid, kortom tegen de hedendaagse politiek in het algemeen. Tussen de duizenden vreedzame betogers mengden zich een paar idioten die geweld en vernieling zaaiden, de publieke opinie keerde zich tegen het verzet en de hele gele hesjes-beweging stierf een stille dood. De problemen waarvoor de mensen op straat kwamen, zijn helaas nog niet opgelost. Deze week kregen we te horen dat zo’n 170.000 Belgen moeten aankloppen bij de voedselbanken en dat iets meer dan 10% van de Vlamingen niet rond komt. Eén peuter op 7 groeit op in kansarmoede. Deze week vernamen we ook dat het leven in Gent alweer een pak duurder wordt. Iedereen die in Gent aan sport doet, onderneemt, kinderen heeft, afval in een vuilniszak werpt, naar een museum gaat, fout parkeert en/of verbouwt, zal daar voortaan meer voor moeten betalen. Ons stadsbestuur mag zich in de handen wrijven dat wij Gentenaars lamme goedzakken zijn. We hebben het snedigste dialect van het land en zijn niet op ons mondje gevallen maar als het erop aankomt, laten we ons nogal gemakkelijk sussen. Langs de Maas in Luik en aan de oevers van de Samber in Charleroi zou het spel al lang op de wagen zitten bij zulke prijsverhogingen. Hier langs de Leie vloeken we eens op café en besluiten we met “mee te neute goame toch niets verandere.” Het brood en de spelen die onze aandacht afleiden, zijn ook zo verleidelijk. De Gentse Feesten zijn nog maar net verteerd en de Zesdaagse is alweer bezig. Tussen al dat volk en al die sensatie vergeet men al snel die minder fortuinlijke 10%.