Er kwamen heel wat klachten binnen bij de politie
Volledig scherm
PREMIUM
Er kwamen heel wat klachten binnen bij de politie © DVEG

Sint-Bernadettewijk kreunt onder overlast en inbrakenplaag, buurt verscheurd in drie 'kampen’: “Dievenbende breekt in en steelt koper”

GentHet is onrustig in de Sint-Bernadettewijk. Buurtbewoners klagen al een hele poos over overlast in de Gentse woonwijk. “Het gaat van nachtlawaai tot sluikstorten en zelfs diefstallen", klinkt het. De politie belooft meer aanwezig te zijn en ging donderdag van deur tot deur om de bewoners en problemen in kaart te brengen. De vaste bewoners weten al hoe de vork in de steel zit. “Er zijn drie kampen in de wijk.”

  1. "Rapporteren? Dan is mijn carrière voorbij": 120 getuigenissen schetsen dramatisch beeld over werkdruk en grensoverschrijdend gedrag bij UGent
    PREMIUM

    "Rapporte­ren? Dan is mijn carrière voorbij": 120 getuigenis­sen schetsen dramatisch beeld over werkdruk en grensover­schrij­dend gedrag bij UGent

    Een té hoge werkdruk, racisme, (seksueel) grensoverschrijdend gedrag en pesterijen die gemeld maar niet of slecht opgevolgd worden. 120 getuigenissen uit een intern rapport aan de UGent schetsen een dramatisch beeld over de relatie tussen doctorandi en proffen aan 10 faculteiten. “Vakantiedagen opnemen, dat kon pas voor na het doctoraat.” Wij konden het volledige rapport inkijken.
    Gent