Spelen met zicht op de torens van Gent? Op de nieuwe 'dakspeelplaats' van de Sint-Bavobasisschool kan het.
Volledig scherm
Spelen met zicht op de torens van Gent? Op de nieuwe 'dakspeelplaats' van de Sint-Bavobasisschool kan het. © Yannick De Spiegeleir

Sint-Bavobasisschool legt speelplaats aan op dak: “Spelen met zicht op torens van Gent”

Hoe breidt je als school uit in het dichtbebouwde centrum van Gent? De Sint-Bavobasisschool vond een creatieve oplossing door de ruimte tussen haar gebouwen op te trekken en een speelplaats aan te leggen op het dak. “Zonder de extra speelruimte op het dak was de capaciteitsuitbreiding nooit mogelijk. Kinderen hebben ruimte nodig om te bewegen”, zegt directeur Geert Mallems.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Copacobana blikt tevreden terug op zonovergoten editie, maar vzw maakt zich financiële zorgen: “Als we onze facturen niet meer kunnen betalen, is het gedaan”
    PREMIUM

    Copacobana blikt tevreden terug op zonovergo­ten editie, maar vzw maakt zich financiële zorgen: “Als we onze facturen niet meer kunnen betalen, is het gedaan”

    Organisator Joachim Matthys blikt tevreden terug op een geslaagde corona-editie van Copacobana. De tickets voor het gratis stadsfestival waren in een mum van tijd de deur uit. Toch maakt de Gentenaar zich zorgen over de financiële situatie van zijn vzw. “Door de coronamaatregelen mochten we maar vierhonderd personen tegelijk binnen laten. Ik denk niet dat het voldoende zal geweest zijn om onze financiën recht te trekken.”