Volledig scherm
De collectebus voor de Notre Dame in de kathedraal. © VDS

Sint-Baafskathedraal zamelt geld in voor Notre-Dame

Wie vandaag (en de komende weken) de Sint-Baafskathedraal binnen wandelt, zal er meteen op een collectebus stoten. Daarmee wil de katholieke gemeenschap in Gent geld inzamelen voor de heropbouw van de Notre-Dame in Parijs.

“Het waren verschrikkelijke beelden”, zegt bisschop Luc Van Looy over de brand in de Notre-Dame. “Ik kreeg een bericht over de brand, heb mij voor de televisie gezet en ben blijven kijken. Zoiets treft je echt. Daarom hebben we besloten om ook zelf iets te doen om onze zusterkathedraal in Parijs te steunen. Er staat een collectebus in onze druk bezochte kathedraal, met een foto van de brand erbij. Zo ziet iedereen meteen waarvoor ze dient. Wij zorgen er dan wel voor dat het geld terecht komt.”

Volledig scherm
De collectebus voor de Notre Dame in de kathedraal. © VDS
Volledig scherm
Bisschop Luc Van Looy bij de Sint-Baafskathedraal © VDS
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gestolen bestelwagen van Stijn gevonden: “Hopelijk ligt flesje met as van tweelingbroer er nog in”

    Gestolen bestelwa­gen van Stijn gevonden: “Hopelijk ligt flesje met as van tweeling­broer er nog in”

    De Opel Vivaro van Stijn Detemmerman, die vol zat met heel zijn hebben en houden, is vorige week gestolen in de Snepkaai achter de Blaarmeersen. Omdat zijn moeder dodelijk ziek is, verbleef hij tijdelijk in Gent en had hij al zijn werk- en sportmateriaal in zijn auto gelaten. “Die auto was mijn vrijheid en nu is alles weg. Zelfs een flesje met as van mijn overleden tweelingbroer ben ik kwijt.” Zaterdagmiddag kreeg Stijn het verlossende nieuws dat zijn bestelwagen teruggevonden is.