Volledig scherm
Sint-Baafskerk wordt voorzien van verlilchting © Wannes Nimmegeers

Sint-Baafs straks letterlijk in de spotlights

Een bouwfirma graaft op dit moment sleuven rondom de Sint-Baafskathedraal. Dat is de voorbode van de nieuwe ledverlichting die er wordt aangebracht. Ook de Vooruit en Drongenplein worden dit voorjaar nog uitgerust met nieuwe energiezuinige verlichting.

De Sint-Baafskathedraal wordt vandaag al verlicht , maar met niet meer dan enkele spots aan de gevels van de omliggende gebouwen. Binnenkort zal de gevel professioneel uitgelicht worden met leds vergelijkbaar met andere monumenten in de stad die wel al in het Gentse lichtplan zijn opgenomen. De stad nam daarvoor het Luikse lichtontwerpbureau Radiance 35 onder de arm. Voorlopig gaat het enkel om de voorgevel en de toren. De rest van de kathedraal zal uitgelicht worden naarmate de restauratie van de kathedraal vordert.

Ook aan de Vooruit zal de voor- en achtergevel nieuwe verlichting krijgen. Het pas vernieuwde Drongenplein mag zich eveneens nog dit voorjaar aan ledverlichting verwachten.Daar zaten de Drongenaars al een tijdje op te wachten. 

Volledig scherm
Sint-Baafs wordt vandaag met een paar spots belicht © Erik De Troyer
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. GAS-boetes voor gebruik van lachgas niets te vroeg: Nederlanders proberen roesmiddel zelfs via cafés te verkopen

    GAS-boe­tes voor gebruik van lachgas niets te vroeg: Nederlan­ders proberen roesmiddel zelfs via cafés te verkopen

    Binnenkort kunnen in Gent GAS-boetes uitgeschreven worden voor het gebruik van lachgas. Dat maakte burgemeester Mathias De Clercq bekend naar aanleiding van een vraag van Elke Sleurs (N-VA). Het roesmiddle lachgas is een nieuwe hype onder jongeren, en kan problemen veroorzaken. Een federale wetgeving blijft uit, en dus nemen steden zelf maatregelen. Gent is niet de eerste stad die het GAS-systeem aanwendt.