Volledig scherm
Sint-Baafskerk wordt voorzien van verlilchting © Wannes Nimmegeers

Sint-Baafs straks letterlijk in de spotlights

Een bouwfirma graaft op dit moment sleuven rondom de Sint-Baafskathedraal. Dat is de voorbode van de nieuwe ledverlichting die er wordt aangebracht. Ook de Vooruit en Drongenplein worden dit voorjaar nog uitgerust met nieuwe energiezuinige verlichting.

De Sint-Baafskathedraal wordt vandaag al verlicht , maar met niet meer dan enkele spots aan de gevels van de omliggende gebouwen. Binnenkort zal de gevel professioneel uitgelicht worden met leds vergelijkbaar met andere monumenten in de stad die wel al in het Gentse lichtplan zijn opgenomen. De stad nam daarvoor het Luikse lichtontwerpbureau Radiance 35 onder de arm. Voorlopig gaat het enkel om de voorgevel en de toren. De rest van de kathedraal zal uitgelicht worden naarmate de restauratie van de kathedraal vordert.

Ook aan de Vooruit zal de voor- en achtergevel nieuwe verlichting krijgen. Het pas vernieuwde Drongenplein mag zich eveneens nog dit voorjaar aan ledverlichting verwachten.Daar zaten de Drongenaars al een tijdje op te wachten. 

Volledig scherm
Sint-Baafs wordt vandaag met een paar spots belicht © Erik De Troyer
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement