Sim Vanlangenhove is de winnaar van Gentrepreneur Student-Ondernemer 2021
Volledig scherm
Sim Vanlangenhove is de winnaar van Gentrepreneur Student-Ondernemer 2021 © Ann-Sophie Bracke (STUDIOPHIE) - Gentrepreneur

Sim (23) bouwt als dokter in spe zijn eigen opbouwzwembaden: “Als je het beu bent, is het snel weer afgebroken”

GENTAlsof geneeskunde studeren nog niet genoeg is, maakt Merelbekenaar Sim Vanlangenhove (23) in zijn vrije tijd innovatieve ‘opbouwzwembaden’. Voor zijn ‘Simpools’ kreeg hij maandagavond de prijs van ‘Gentrepreneur’. “Omdat ik niet op wereldreis kon, begon ik wat te knutselen in de tuin.” 

  1. Interview: Franky Devos over de heropening van en de heisa rond De Vooruit. “Onze naam veranderen was géén foute keuze, we hebben alleen ongelukkig gecommuniceerd”
    PREMIUM
    Gent

    Interview: Franky Devos over de heropening van en de heisa rond De Vooruit. “Onze naam veranderen was géén foute keuze, we hebben alleen ongelukkig gecommuni­ceerd”

    Hij heeft er een heftige periode opzitten. Franky Devos, algemeen coördinator van het voorlopig nog steeds naamloze Kunstencentrum Voo?uit, kwam twee weken lang in een storm terecht, toen Gent in opstand kwam tegen de naamsverandering van De Vooruit. “Nochtans was het nooit de bedoeling de naam van het gebouw te veranderen, maar dat hebben wij niet goed gecommuniceerd”, zegt hij, aan de vooravond van de heropening van De Vooruit. “Maar de keuze om - noodgedwongen - van naam te veranderen, was en is absoluut de juiste.”