Volledig scherm
De Max Mobiel. © Stad Gent

Shuttledienst Max Mobiel beleeft recordjaar

Shuttledienst Max Mobiel heeft in 2018 een recordaantal van 3.600 pendelaars naar het werk in het Gentse havengebied gebracht. Ook werd voor het eerst de kaap van 300.000 reservaties in één jaar gerond. “Max Mobiel bewijst dat vervoer op maat belangrijk is voor werknemers én bedrijven”, zegt Bram Van Braeckevelt, schepen van Werk en Sociale Economie. 

Max Mobiel wil in de toekomst nog meer inzetten op personenvervoer binnen de North Sea Port en ziet opportuniteiten voor het vervoer naar Terneuzen en Vlissingen. Op die manier zouden werkzoekenden makkelijker de weg naar vacatures kunnen vinden over de landsgrenzen heen. “Ik wil Max Mobiel verder doen groeien, in samenwerking met de belangrijke stakeholders en de bedrijven die er beroep op doen. En als het kan ook de grens over, naar Zeeland”, aldus schepen Van Braeckevelt, de nieuwe voorzitter van Max Mobiel. Schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) was lange tijd voorzitter en gaf de fakkel door aan zijn partijgenoot. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Industrieel gebouw in stationsbuurt wordt wooncomplex

    Industri­eel gebouw in stations­buurt wordt wooncom­plex

    Op de hoek van de Meersstraat en de Raketstraat (tegenover het Sint-Pietersinstituut) krijgt een oud industrieel pand de komende jaren een make-over. Projectontwikkelaars Fenixco en Noan Real Estate zullen er de vroegere fabriek van de firma Metagra verbouwen tot een wooncomplex ‘Ghandon’. Het binnengebied van dat gebouw zal gesloopt worden, maar de beschermde gedeelten, waaronder de gevel ontworpen door de bekende architect André Claessens, blijven zeker overeind.