Volledig scherm
Siebren De Brauwer komt als Newt Scamander uit The Fantastic Beast naar de nieuwe ShopforGeek aan de Vrijdagmarkt. © Gianni Barbieux

‘Shop For Geek opent aan Vrijdagmarkt: klanten verkleden zich als superhelden

Goed nieuws voor de Gentse geeks en gamers. Op de Vrijdagmarkt heeft ShopForGeek zaterdag een eerste filiaal geopend. “Fans van Harry Potter en Star Wars vinden hier zeker hun gading”, klinkt het.

Op zoek naar een schaakspel van Harry Potter, een Star Wars-wafelijzer of een bedsprei van Super Mario Bros? De winkelketen ShopForGeek is bezig aan een opmars in Vlaanderen en opende dit weekend aan de Vrijdagmarkt in Gent haar eerste filiaal waar je kan snuisteren in merchandising van allerlei superhelden en videogames.

Volledig scherm
Yannick Van Outryve en Soraya De Cuyper van ShopforGeek. © Gianni Barbieux

Uitbaters zijn Soraya De Cuyper en Steven Deroo, zelf trouwe fans van ‘cosplay’: het populaire gebruik waarbij jongeren zich verkleden als hun superhelden. “Ik spiegel mijzelf aan Sheldon, de verstandige nerd uit de ‘The Big Bang Theory’ alleen ben ik niet zo intelligent als hem”, lacht Deroo. “We willen hier een ontmoetingsplek creëren voor mensen die op zoek zijn naar het meest actuele aanbod voor geeks.”

Volledig scherm
De 12-jarige Emma als Kabaneri Mumei. © Gianni Barbieux

Dat er in Gent een publiek is voor het concept bleek zaterdagochtend al meteen bij de opening. Verschillende klanten kwamen verkleed als hun held of heldin naar de winkel. De 12-jarige Emma De Saedeleer kwam gehuld als ‘Kabaneri Mumei’. “Kabaneri is het hoofdpersonage uit de animeserie ‘Iron Fortress’. Ze bindt de strijd aan met zombies”, legt Kenzo Van Holderbeke uit, die samen met zijn schoonzusje is afgezakt naar de winkel. “We waren al trouwe bezoekers van ShopForGeek in Aalst, maar zijn blij dat we nu dichter bij huis terecht kunnen.”

Een andere opvallende verschijning is die van Siebren De Brauwer. De jongeman komt met een kleurrijke sjaal en grote valies binnengewandeld in de shop. “Ik ben verkleed als Newt Scamander, een personage uit The Fantastic Beast (film die momenteel druk bekeken wordt op Netflix, red.)”, legt hij uit. “Ik ben al drie jaar een trouwe bezoeker van de FACTS-beurs in Flanders Expo. Ik vind het gewoon fijn om mij te verkleden in de helden van de series of films waar ik graag naar kijk. Daarom was ik nieuwsgierig om het aanbod van deze winkel te ontdekken.”

ShopForGeek is gegroeid uit een familiebedrijf dat zich in het verleden specialiseerde in de distributie van videogames. “Onze winkel in Gent is al de zevende die we openen in Vlaanderen. Interesse hebben we ook al enkele shops in Frankrijk en is er interesse uit Nederland en Griekenland om daar een eerste shop te openen”, weet Yannick Van Outryve. “Fans van Harry Potter, Star Wars en andere populaire series, films en games vinden zeker hun gading bij ons.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Duim omhoog

    Duim omhoog

    Ik schrijf dit stukje net voordat ik moet vertrekken naar mijn eerste optreden op de Gentse Feesten editie 2019. Mijn avond zal ongeveer zo verlopen: ik zwaai met mijn doorrijvergunning naar de security, tuf door de massa naar het plein waar ik moet zijn en stel mijn instrumenten op. Als het moment daar is, klim ik met mijn collega’s op het podium, geven we dik 2 uren het beste van onszelf en als alles goed verlopen is, nemen we applaus in ontvangst. Moe maar voldaan tuffen we door de iets beschonkener massa de feestenzone uit, zwaaien naar de man van de security en rijden naar huis. Ik dank de hemel dat ik zo mijn boterham mag verdienen en verder niet al teveel moet uitvreten. Het Gentse Feesten-publiek heeft het indien mogelijk nog beter. Mensen genieten van een vrije dag en kuieren van het ene podium naar het andere. Dat kan onbezorgd, daar staan de GF voor garant. Die onbezorgdheid danken we aan de stress van een leger professionals. De pleinorganisatoren zijn een heel jaar bezig met het boeken van artiesten, het vinden van personeel en het voldoen aan de steeds strenger wordende veiligheidsnormen. De Gentse Flikken zien erop toe dat we niet bestolen, aangerand en/of opgeblazen worden. Als er toch iets misgaat, staan ze ons bij. Op zo’n massa-evenement, dat plaatsvindt in een middeleeuwse stad met veel kronkelende donkere straatjes, is dat elke dag een huzarenstuk. De helden van Ivago zorgen er dan weer voor dat we al niet vanaf dag 2 tot onze enkels in onze eigen vuiligheid staan. Zullen we met z’n allen de komende 10 dagen eens heel vriendelijk en beleefd zijn tegen diegenen die de GF mogelijk maken? Een glimlach naar de barman en de security, een duim omhoog naar onze Flikken en een schouderklopje aan de vuilnisman? Het is maar een kleine moeite voor zoveel plezier, toch?