Volledig scherm
Siebren De Brauwer komt als Newt Scamander uit The Fantastic Beast naar de nieuwe ShopforGeek aan de Vrijdagmarkt. © Gianni Barbieux

‘Shop For Geek opent aan Vrijdagmarkt: klanten verkleden zich als superhelden

Goed nieuws voor de Gentse geeks en gamers. Op de Vrijdagmarkt heeft ShopForGeek zaterdag een eerste filiaal geopend. “Fans van Harry Potter en Star Wars vinden hier zeker hun gading”, klinkt het.

Op zoek naar een schaakspel van Harry Potter, een Star Wars-wafelijzer of een bedsprei van Super Mario Bros? De winkelketen ShopForGeek is bezig aan een opmars in Vlaanderen en opende dit weekend aan de Vrijdagmarkt in Gent haar eerste filiaal waar je kan snuisteren in merchandising van allerlei superhelden en videogames.

Volledig scherm
Yannick Van Outryve en Soraya De Cuyper van ShopforGeek. © Gianni Barbieux

Uitbaters zijn Soraya De Cuyper en Steven Deroo, zelf trouwe fans van ‘cosplay’: het populaire gebruik waarbij jongeren zich verkleden als hun superhelden. “Ik spiegel mijzelf aan Sheldon, de verstandige nerd uit de ‘The Big Bang Theory’ alleen ben ik niet zo intelligent als hem”, lacht Deroo. “We willen hier een ontmoetingsplek creëren voor mensen die op zoek zijn naar het meest actuele aanbod voor geeks.”

Volledig scherm
De 12-jarige Emma als Kabaneri Mumei. © Gianni Barbieux

Dat er in Gent een publiek is voor het concept bleek zaterdagochtend al meteen bij de opening. Verschillende klanten kwamen verkleed als hun held of heldin naar de winkel. De 12-jarige Emma De Saedeleer kwam gehuld als ‘Kabaneri Mumei’. “Kabaneri is het hoofdpersonage uit de animeserie ‘Iron Fortress’. Ze bindt de strijd aan met zombies”, legt Kenzo Van Holderbeke uit, die samen met zijn schoonzusje is afgezakt naar de winkel. “We waren al trouwe bezoekers van ShopForGeek in Aalst, maar zijn blij dat we nu dichter bij huis terecht kunnen.”

Een andere opvallende verschijning is die van Siebren De Brauwer. De jongeman komt met een kleurrijke sjaal en grote valies binnengewandeld in de shop. “Ik ben verkleed als Newt Scamander, een personage uit The Fantastic Beast (film die momenteel druk bekeken wordt op Netflix, red.)”, legt hij uit. “Ik ben al drie jaar een trouwe bezoeker van de FACTS-beurs in Flanders Expo. Ik vind het gewoon fijn om mij te verkleden in de helden van de series of films waar ik graag naar kijk. Daarom was ik nieuwsgierig om het aanbod van deze winkel te ontdekken.”

ShopForGeek is gegroeid uit een familiebedrijf dat zich in het verleden specialiseerde in de distributie van videogames. “Onze winkel in Gent is al de zevende die we openen in Vlaanderen. Interesse hebben we ook al enkele shops in Frankrijk en is er interesse uit Nederland en Griekenland om daar een eerste shop te openen”, weet Yannick Van Outryve. “Fans van Harry Potter, Star Wars en andere populaire series, films en games vinden zeker hun gading bij ons.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Krijgen Gentse fietsers binnenkort sneller groen licht bij regenval?

  Krijgen Gentse fietsers binnenkort sneller groen licht bij regenval?

  De stad Gent wil testen of fietsers sneller groen licht kunnen krijgen bij regenweer. Daarvoor zullen een aantal kruispunten met de stadsring en de as van de Blaisantvest tot de Nieuwe Wandeling voorzien worden van regensensors. Schepen van mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) ging de mosterd halen in steden als Kopenhagen, Rotterdam en Apeldoorn waar dergelijke systemen al ingevoerd zijn. Bij regenweer wordt de cyclus van de lichten versneld waardoor fietsers niet langer een minuut in de regen staan maar pakweg 30 seconden. Welke gevolgen dat kan hebben op het autoverkeer zal onderzocht worden.
 2. Aantal kinderopvangplaatsen groeit, maar vier Gentse wijken blijven onder minimumnorm: “Investeringen blijven nodig”

  Aantal kinderop­vang­plaat­sen groeit, maar vier Gentse wijken blijven onder minimum­norm: “Investe­rin­gen blijven nodig”

  De kinderopvangcapaciteit in Gent is vorig jaar licht gestegen naar een totaal van 4.621 plaatsen. Dat blijkt uit een rapport van de stad Gent. Toch blijft er werk aan de winkel met vier wijken die de minimumnorm van 33 plaatsen per 100 kinderen niet halen. “Waar mogelijk opent de stad zelf nieuwe kinderdagverblijven”, zegt schepen Elke Decruynaere (Groen).
 3. Zo gevaarlijk is viaduct: “Brokstukken van 1,20 meter boven fietspad”

  Zo gevaarlijk is viaduct: “Brokstuk­ken van 1,20 meter boven fietspad”

  Bij recente controles van het viaduct van Gentbrugge zijn brokstukken losgekomen van 1,20 meter lang, boven een voetpad en een fietspad. Dat blijkt uit interne communicatie van het team dat het viaduct moet controleren. Bovendien werd drie jaar geleden al gewaarschuwd voor deze grote loszittende stukken beton. De PVDA vraagt een hoorzitting over de toestand van het viaduct. “Als zo’n brokstuk op iemands hoofd valt, is dat dodelijk. Dit neigt naar schuldig verzuim”, zegt Tom De Meester (PVDA).