Volledig scherm
Supporters in Wolfsburg, de sfeer zit er al goed in © RV

Sfeerbeelden: Buffalo’s klaar voor Wolfsburg, supporters straks te voet naar stadion

Een hele hoop Gent-supporters is gisteren al of in de loop van vandaag afgezakt naar het Duitse Wolfsburg, 500 kilometer van Gent. Ze willen er onze Buffalo’s richting overwinning schreeuwen. De sfeer zit er nu al goed in.

Thuis hadden ze al een zware dobber aan Wolfsburg op 24 oktober. De match eindigde op een 2 – 2 gelijkspel. Vandaag wachten de Duitsers hen op in hun thuishaven. Op verplaatsing wordt het al helemaal een gigantisch moeilijke opdracht om te winnen, maar onze Buffalo’s hebben eerder al bewezen dat ze nogal onverwacht uit de hoek kunnen komen in Europese matchen. En ze staan er niet alleen voor. Een grote schare supporters is hen achterna gereisd. Officieel zijn er 800 tickets verkocht, maar nog een kleine 200 Gentenaars geraakte aan extra tickets via Wolfsburg.  De supporters hebben afgesproken in de Irish Pub in Wolfsburg, en daar vertrekken ze straks samen naar het stadion, ‘in corteo’ zoals dat heet. De sfeer zit er nu al goed in, zo blijkt uit beelden die naar onze redactie worden gestuurd. Straks volgen nog meer foto’s.

De match is vanavond om 21 uur ook op televisie te zien, en uiteraard in de supporterscafés overal, wat veel plezanter is dan thuis kijken.

Volledig scherm
Supporters in Wolfsburg, de sfeer zit er al goed in. Ook mascottes Ben en Mel zijn mee. © RV
Volledig scherm
Supporters in Wolfsburg, de sfeer zit er al goed in © RV
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Verdeeldheid over LEZ-zone pas bezworen na urenlang crisisberaad

    Verdeeld­heid over LEZ-zone pas bezworen na urenlang crisisbe­raad

    Is een evaluatie van de Gentse Lage-emissiezone een bindende voorwaarde voor de uitbreiding ervan? Schepen van Milieu Tine Heyse (Groen) en sp.a-gemeenteraadslid Joris Vandenbroucke raakten het dinsdagochtend niet eens over het antwoord op die vraag tijdens een interview met Radio 1. Pas na urenlang crisisberaad zaten de meerderheidspartijen terug op dezelfde golflengte. “De uitbreiding van de LEZ-zone komt er, ongeacht de evaluatie.”
  2. Onduidelijkheid blijft voor Camping Stropke: “Maar we zijn hoopvol over onze toekomst”

    Onduide­lijk­heid blijft voor Camping Stropke: “Maar we zijn hoopvol over onze toekomst”

    De meerderheidspartijen hebben een raadsbesluit van oppositiepartij PVDA verworpen om de toekomst van Camping ’t Stropke te garanderen. “We blijven de constructieve gesprekken voortzetten in alle sereniteit”, zegt schepen van Openbaar Groen Astrid De Bruycker (sp.a). Campinguitbater Freddy D’Hondt reageert voorzichtig positief. “Na gesprekken met de stad zijn we hoopvol over onze toekomst.”