Voor 'Sakala en Leopold', het eerste boek uit de reeks, haalde schrijver Bavo Dhooge de inspiratie in het Zuidpark.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor 'Sakala en Leopold', het eerste boek uit de reeks, haalde schrijver Bavo Dhooge de inspiratie in het Zuidpark. © Wannes Nimmegeers

Schrijver Bavo Dhooge pent tijdens lockdown maar liefst twaalf boeken neer: “Ik staar niet uit mijn raam en wacht op een geniale ingeving”

GentSchrijver Bavo Dhooge viert zijn twintigjarig bestaan als schrijver in stijl. De Gentenaar schreef in het coronajaar 2020 maar liefst twaalf boeken bij elkaar én gooit nu maandelijks een werk op de markt. “Ik schrijf niet voor de eeuwigheid. Ik verdien hier mijn brood mee.”

 1. Gentse piercers en tatoeëerders weer aan de slag, met wachtlijsten: “Als iemand zijn overleden hondje op zijn arm wil, dan doe ik dat, desnoods ’s nachts”
  PREMIUM
  Gent

  Gentse piercers en tatoeëer­ders weer aan de slag, met wachtlijs­ten: “Als iemand zijn overleden hondje op zijn arm wil, dan doe ik dat, desnoods ’s nachts”

  De niet-medische contactberoepen mogen heropenen, maar wie een piercing wil laten zetten bij Beautiful Freak in Gent, boekt best een eindje op voorhand. Dat veel mensen na de lockdown een stukje persoonlijke decoratie kunnen gebruiken, is duidelijk. Maar eigenaar Peggy Vanuxem (46) laat bewust een paar plekjes vrij in de agenda. “Voor de late beslissers, zodat die geen twee maanden moeten wachten.” Sommige tatoeëerders gaan nog verder.
 2. Debat over Gravensteen opniéuw gevoerd, zonder nieuwe argumenten: “We zullen nog samenzitten, maar eventuele inspraak zal heel beperkt zijn”
  PREMIUM
  Gent

  Debat over Graven­steen opniéuw gevoerd, zonder nieuwe argumenten: “We zullen nog samenzit­ten, maar eventuele inspraak zal heel beperkt zijn”

  Het debat over het Gravensteen is nog eens helemaal overgedaan op de gemeenteraad van maandagavond. Ondanks verwijten over en weer en het al dan niet bewust verspreiden van fake news, blijft de uitkomst dezelfde. Schepen Sami Souguir wil wel samenzitten met alle actoren, maar inspraak is – zeker in de fase waarin het project zich al bevindt – nog nauwelijks mogelijk.
 1. Kroegbaas Marco schenkt klanten biertje in de zon
  Play

  Kroegbaas Marco schenkt klanten biertje in de zon

 2. Wéér onderzoek bij verdachte zaak-Ichelle
  Play

  Wéér onderzoek bij verdachte zaak-Ichel­le