Ann Blomme.
Volledig scherm
PREMIUM
Ann Blomme. © rv

Schooldirecteur Ann (43) houdt week lang dagboek bij over ervaringen tijdens bijzonder coronajaar: werkdag van 13 uur, frustraties over fileleed en al lessenroosters maken voor volgend jaar

GENTAnn Blomme (43) is directeur van GO! Lyceum. Dagelijks heeft ze, samen met twee andere directeurs, de leiding over twee campussen, meer dan 1.000 leerlingen over drie studiegebieden en al het personeel dat daarbij hoort. Daarnaast is ze ook nog mama van Mattea (11) en tweeling Mona en Ella (8). Ze houdt voor HLN deze week een dagboek bij over haar ervaringen in dit bijzondere coronajaar. “Een enthousiast telefoontje van mijn zoon tussendoor, dat doet deugd.” 

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. INTERVIEW. Elke Decruynaere (40) neemt afscheid van de politiek: “De emmer is langzaam vol gelopen, maar ik heb intussen toch wat bereikt”"
  PREMIUM
  GENT

  INTERVIEW. Elke Decruynae­re (40) neemt afscheid van de politiek: “De emmer is langzaam vol gelopen, maar ik heb intussen toch wat bereikt”"

  Na tien jaar waken over het Gents onderwijsbeleid dwingen persoonlijke omstandigheden schepen Elke Decruynaere (Groen) tot een ruk aan de noodrem. Einde politieke loopbaan, maar een versnelling hoger in de zorg voor haar gezin, net ook de drive achter haar engagement. “Te weinig stoeltjes in het bijzonder onderwijs, daar lig ik hard wakker van. Logisch.”