Melopee
Volledig scherm
Melopee © Wannes Nimmegeers

School aan nieuwe dokken genomineerd voor Europese Architectuurprijs

GENTDe net geopende school en sporthal Melopee, aan de Schipperskaai is genomineerd voor de EU Mies Award 2022. Dat is een architectuurprijs van de EU die de nadruk legt op de sociale en economische impact van architectuur. Het ontwerp is afkomstig van Xaveer De Geyter Architecten. 

 1. “Wie beslist wat op deze muur staat?”: voorlopig geen Reuzegom-namen meer in Graffitistraatje, wel een prangende vraag
  PREMIUM

  “Wie beslist wat op deze muur staat?”: voorlopig geen Reuzegom-na­men meer in Graffiti­straat­je, wel een prangende vraag

  Na het kat- en muisspel op vrijdag, prijkt vandaag een prangende vraag op de muur van het Graffitistraatje. “Wie beslist wat op deze muur staat? Vrijheid van meningsuiting!” Blijft de vraag: waarom worden de namen van de veroordeelde Reuzegommers zo consequent en snel verwijderd? Is ‘laster en eerroof’ zelfs aan de orde? Volgens privacy-activist Matthias Dobbelaere-Welvaert niet.
  Gent
 2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?