Anton Depesseroey op zijn zeilschip
Volledig scherm
Anton Depesseroey op zijn zeilschip © RV

Schipbreukeling Anton kan binnenkort naar huis: “Hij moest beloven dat hij boot niet zomaar zou achterlaten”

GentHet gaat de goede richting uit voor zeiler Anton Depesseroey (41), die schipbreuk leed op de Rode Zee en sindsdien ‘gegijzeld’ wordt op zijn gehavende zeilboot in Saoedie-Arabië. Er is beloofd dat hij naar een jachthaven wordt gesleept, waar hij zijn schip mag verlaten. Dan kan hij eindelijk naar huis.

 1. “Ik wil me niet laten vaccineren, dus word ik maar drugdealer”: Franse vrouw (20) betrapt met twee kilogram cannabis in haar wagen
  Gent

  “Ik wil me niet laten vaccineren, dus word ik maar drugdealer”: Franse vrouw (20) betrapt met twee kilogram cannabis in haar wagen

  Een jonge Franse vrouw (22) is veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden, volledig met uitstel, en een boete van 8.000 euro, waarvan de helt met uitstel, nadat ze op heterdaad betrapt werd met twee kilogram cannabis in haar wagen. Aan de politie bekende ze meteen dat ze reeds een tiental keer vanuit Frankrijk naar Gent was afgezakt om drugs te verkopen, omdat ze naar eigen zeggen geen ander werk vond doordat ze niet gevaccineerd is.
 1. Wie lost de onophoudelijke overlast in de Blaarmeersen op? “Het kan niet de bedoeling zijn dat wij in volle uitrusting de orde handhaven”
  PREMIUM
  Gent

  Wie lost de onophoude­lij­ke overlast in de Blaarmeer­sen op? “Het kan niet de bedoeling zijn dat wij in volle uitrusting de orde handhaven”

  Woensdag vroege vooravond. Er wordt alsnog keet geschopt op de Blaarmeersen, en op de bussen richting Sint-Pietersstation wordt geroepen en geïntimideerd, maar opnieuw wordt niemand opgepakt. De Gentenaars hebben er genoeg van, ze willen veilig naar 'hun’ Blaarmeersen kunnen. Maar hoe? “Neen, wij vinden dit ook niet normaal", klinkt het bij stad en politie. “Maar er is geen pasklare oplossing.”
 2. Man veroordeeld die met een smoesje naar de dokter en tandarts ging om te masturberen: “Dood van mijn neefje had grote impact op mij”
  Gent

  Man veroor­deeld die met een smoesje naar de dokter en tandarts ging om te masturbe­ren: “Dood van mijn neefje had grote impact op mij”

  Een Gentse man is veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden met uitstel nadat hij ongepast gedrag vertoonde tegenover een dokter en een tandarts. Met een smoesje maakte hij een afspraak bij hen, maar al snel werd duidelijk wat de man echt van plan was. Eenmaal hij alleen met de slachtoffers in de kamer was, begon hij zichzelf te bevredigen. Volgens de man had de plotse dood van zijn neefje een grote impact op hem.