Beeld ter illustratie: Afgelopen weekend was het stralend weer, maar als de temperaturen een duik nemen, pleit oppositiepartij N-VA voor extra terrasverwarmers.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie: Afgelopen weekend was het stralend weer, maar als de temperaturen een duik nemen, pleit oppositiepartij N-VA voor extra terrasverwarmers. © Wannes Nimmegeers

Schepencollege past voor extra terrasverwarmers in Gentse horeca: “Naast de coronacrisis bestaat er ook zoiets als de klimaatcrisis”

GentOm de horecaondernemers te steunen heeft de stad Gent voor 6.500 meter extra terras vergund, maar terrasverwarmers zijn niet toegestaan. Oppositiepartij N-VA vraagt om dat verbod te herzien. Bevoegd schepen Filip Watteeuw (Groen) lijkt echter weinig enthousiast. 

  1. Huisbaas verantwoordelijk voor dodelijke CO-intoxicatie Kimberly (26): “Haar toekomst zag er net weer rooskleurig uit”
    PREMIUM
    Gent

    Huisbaas verantwoor­de­lijk voor dodelijke CO-intoxica­tie Kimberly (26): “Haar toekomst zag er net weer rooskleu­rig uit”

    De 26-jarige Kimberly Saldiën kwam begin 2019 om het leven na een CO-intoxicatie. Ze woonde in een slecht onderhouden huurhuis in de Tolhuislaan. Na twee jaar oordeelde de rechter dat haar toenmalige huurbaas verantwoordelijk is voor haar dood. Dirk Vos (haar docent) en Els Van Oost (haar collega) stelden zich burgerlijke partij en gaven Kimberly een gezicht. “Men kan geen recht verschaffen aan doden, maar Kimberly was vertegenwoordigd in het proces”, klinkt het bij een emotionele Dirk.