Schepen Astrid De Bruycker.
Volledig scherm
PREMIUM
Schepen Astrid De Bruycker. © Jill Dhondt

Schepen reageert op incident waarbij lesbisch koppel werd nageroepen: “Aan ieder die zich hier schuldig aan maakt: neen, er zal niet gepoept worden”

Nele Roosens en haar vriendin werden vorige week van de Graslei naar huis een uur lang nageroepen. Het koppel kreeg meermaals het woord ‘viezerikken’ naar het hoofd geslingerd en vragen zoals ‘willen jullie een trio?’. Het incident lokte heel wat weerzin op, onder andere bij schepen van gelijke kansen Astrid De Bruycker. Die kroop in haar pen om een duidelijke boodschap mee te geven: dit moet stoppen.

  1. Dief (53) graait in kar van neuzekesverkoper: 3.000 euro aan cuberdons voor de vuilnisbak
    GENT

    Dief (53) graait in kar van neuzekes­ver­ko­per: 3.000 euro aan cuberdons voor de vuilnisbak

    Een 53-jarige man heeft zondagvoormiddag een slag willen slaan op de Groentenmarkt. Hij graaide in de kar vol cuberdons, gaf vervolgens de verkoper een duw en vluchtte weg. De politie kon hem iets verderop inrekenen. Door de strenge coronamaatregelen werd met de volledige kar snoep geen risico genomen en waren de honderden neuzekes voor de vuilnisbak. De verkoopwaarde van de weggegooide zoetigheid zou zo'n 3.000 euro bedragen. De dief, die geen onbekende is voor het gerecht, wordt vervolgd voor diefstal met geweld en zal zich binnenkort moeten komen verantwoorden bij de politierechter.