Wannes Nimmegeers
Volledig scherm
© Wannes Nimmegeers

Schepen Filip Watteeuw buigt zich over VeloVeilig Rapport: “Kruispunten met gewestwegen nog te vaak knelpunten”

GentZes op de tien Gentenaars vinden dat er nog te weinig veilige fietspaden zijn in de stad. Dat blijkt uit de resultaten van de VeloVeilig-campagne van HLN. “De stad werkt hard om beter én veiliger te kunnen fietsen”, zegt mobiliteitsschepen Filip Watteeuw (Groen). “We hebben dit jaar opnieuw een recordaantal fietsers.”

  1. Gemengde gevoelens bij komst van transitiehuis in Gentbrugge, waar 16 gevangenen zullen werken aan re-integratie: “Wij wisten weer van niets”
    PREMIUM
    Gent

    Gemengde gevoelens bij komst van transitie­huis in Gentbrugge, waar 16 gevangenen zullen werken aan re-integratie: “Wij wisten weer van niets”

    Begin 2023 opent in de Leo Tertzweillaan in Gentbrugge het tweede transitiehuis van het land. Maximaal 16 gedetineerden zullen hier onderdak krijgen en begeleid worden richting het einde van hun straf, dit om ervoor te zorgen dat ze niet hervallen in de criminaliteit. Wij gingen langs bij de buren en vroegen hen wat zij van het initiatief vinden. “Wàt komt er hier? Dat is het eerste dat ik er van hoor.”