Volledig scherm
In de oefening werd een schip begeleid door twee politieboten. © Joel Hoylaerts / Photonews

Scheepvaartpolitie oefent in Gentse haven

De Gentse afdeling van de Scheepvaartpolitie heeft gisteren in samenwerking met de Nederlandse politiediensten een grootschalige oefening georganiseerd in de Gentse haven.

Een schip werd door de haven begeleid door twee politieboten. Daarachter voeren nog een paar kleine boten. Op het dek stonden politiemedewerkers in oproertenue met schilden en helmen. Neen, er werd geen boot met een enorme lading drugs onderschept. Het tafereel kadert in een oefening die de scheepvaartpolitie jaarlijks organiseert. Daarvoor werken ze grensoverschrijdend, dus ook de Nederlandse politie was aanwezig.

“We willen benadrukken dat dit niets te maken heeft met de legionellabesmettingen in Evergem”, klinkt het bij de scheepvaartpolitie. “Dit stond al lang gepland en het is louter een training.”

Volledig scherm
De scheepvaartpolitie zette heel wat personeel in voor de oefening. © Joel Hoylaerts / Photonews
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Industrieel gebouw in stationsbuurt wordt wooncomplex

    Industri­eel gebouw in stations­buurt wordt wooncom­plex

    Op de hoek van de Meersstraat en de Raketstraat (tegenover het Sint-Pietersinstituut) krijgt een oud industrieel pand de komende jaren een make-over. Projectontwikkelaars Fenixco en Noan Real Estate zullen er de vroegere fabriek van de firma Metagra verbouwen tot een wooncomplex ‘Ghandon’. Het binnengebied van dat gebouw zal gesloopt worden, maar de beschermde gedeelten, waaronder de gevel ontworpen door de bekende architect André Claessens, blijven zeker overeind.