De werken gebeuren op het terrein van Infrabel.
Volledig scherm
De werken gebeuren op het terrein van Infrabel. © Infrabel

Saneringswerken terrein Infrabel nemen jaar in beslag

Melle/GentOp maandag 2 augustus starten de saneringswerken ter hoogte van bundel Luna in Merelbeke. De werken gebeuren in opdracht van Infrabel hoofdzakelijk op eigen domein nabij de Désiré Mercierlaan in Gentbrugge en zullen ongeveer een jaar in beslag nemen. Dat kan voor verkeershinder zorgen.

 1. Politie gaat slachtoffers van cybercriminaliteit thuis begeleiden om herhaling te voorkomen. “Alles wat te mooi is om waar te zijn, is doorgaans ook niet waar”
  Gent

  Politie gaat slachtof­fers van cybercrimi­na­li­teit thuis begeleiden om herhaling te voorkomen. “Alles wat te mooi is om waar te zijn, is doorgaans ook niet waar”

  Het aantal feiten van ‘cybercriminaliteit’ stijgt, en daar wil de politie iets aan doen. De manieren waarop dieven via sms, mail, facebook en andere kanalen geld afhandig maken, worden steeds inventiever. “We merken dat sommige mensen geen aangifte doen, omdat ze zich schamen, maar dat is nergens voor nodig”, zegt Robby Schillewaert. De politie wil nu mensen thuis preventieve tips geven, zoals al voor inbraken gebeurt.
 2. Half jaar cel met uitstel voor man (47) die in gezicht van agenten hoestte: “Ik heb corona, jullie nu ook”
  Gent

  Half jaar cel met uitstel voor man (47) die in gezicht van agenten hoestte: “Ik heb corona, jullie nu ook”

  Een 47-jarige Gentse man is veroordeeld tot een celstraf van 6 maanden met uitstel nadat hij aan het begin van de coronacrisis ostentatief in het gezicht van agenten hoestte terwijl hij riep dat hij corona had. Dat gebeurde na een vechtpartij met zijn broer, waarbij hij met een tafelpoot tekeerging. De politie werd verwittigd, maar die tussenkomst werd duidelijk niet geapprecieerd door de man.