Sandra Van Renterghem verdwijnt na 9 jaar uit de Gentse politiek
Volledig scherm
PREMIUM
Sandra Van Renterghem verdwijnt na 9 jaar uit de Gentse politiek © Wannes Nimmegeers

Sandra Van Renterghem (51) van N-VA verlaat de politiek: “Heel graag gedaan, maar het is te vaak vechten tegen de bierkaai”

Gent / OostakkerAderlating voor de Gentse N-VA. Gemeenteraadslid Sandra Van Renterghem (51) geeft er na 9 jaar de brui aan. Daarvoor zijn vele redenen, vooral persoonlijke. Maar ook aan de manier van aan politiek doen in Gent wil ze niet langer meedoen. “Naar een andere mening luisteren, dat doen ze hier gewoon niet.”

 1. Gepensioneerde krantenbezorger Jean-Pierre (62) levensgevaarlijk gewond na aanrijding in Oostakker: “Waarom ligt hier nog steeds geen voetpad?”
  PREMIUM
  Gent

  Gepensio­neer­de krantenbe­zor­ger Jean-Pier­re (62) levensge­vaar­lijk gewond na aanrijding in Oostakker: “Waarom ligt hier nog steeds geen voetpad?”

  Na een oproep op sociale media wapperen in Wittewalle, een straat in Oostakker, steeds meer zwarte vlaggen en fluovestjes. Gepensioneerd krantenbezorger Jean-Pierre Van De Moortel (62) raakte er vrijdagochtend levensgevaarlijk gewond. “De stad had in 2015 beter naar ons geluisterd", zegt buurtbewoner Peter Vermeir (56).
 2. Roma-project kost 2,52 miljoen euro. N-VA: “Er zijn nochtans meer dan genoeg andere noden nu”
  Gent

  Ro­ma-pro­ject kost 2,52 miljoen euro. N-VA: “Er zijn nochtans meer dan genoeg andere noden nu”

  Het project voor intra-Europese migratie aan de Lübecksite, ook gekend als het Roma-project, zal de stad 2,52 miljoen euro kosten. Dat zei burgemeester Mathias De Clercq. “Als we het goed willen doen, dan kost dat geld", stelde hij. N-VA vindt het schandalig. “Die middelen kunnen beter anders besteed worden, er zijn meer dan genoeg andere noden nu”, vindt Anneleen Van Bossuyt.