De feiten speelden zich af op de Korenmarkt voor de Hema.
Volledig scherm
De feiten speelden zich af op de Korenmarkt voor de Hema. © Shutterstock

Ruzie tussen asielzoekers op Korenmarkt eindigt in steekpartij: “Het is enkel omdat hij verschillende lagen kledij droeg, dat hij die aanslag overleefd heeft”

GentEen banale ruzie tussen twee mannen op de Korenmarkt draaide uit op een ernstige steekpartij. Een van de partijen haalde een mes boven en stak zijn opponent vijf keer in het bovenlichaam. De dader zit sindsdien in voorhechtenis en moest zich in de correctionele rechtbank verantwoorden voor poging tot doodslag.

 1. Vrouwenbeweging PVDA protesteert tegen besparingen kinderopvang: “Mijn collega’s en ik, wij zijn moe”
  Gent

  Vrouwenbe­we­ging PVDA protes­teert tegen besparin­gen kinderop­vang: “Mijn collega’s en ik, wij zijn moe”

  Tijdens de gemeenteraad maandagavond werd een betoging gehouden door leden van Marianne, de vrouwenbeweging van de PVDA, om de besparingen van het Gentse stadsbestuur aan te klagen. Wat de besparingen precies inhouden is nog niet gekend, maar uit een interne nota blijkt dat de publieke kinderopvang niet gespaard zal blijven. Terwijl het water daar nu al aan de lippen staat.
 2. Sculptuur Arne Quinze op de Kouter moet ‘zo snel mogelijk weg’. “Overal ter wereld op handen gedragen, maar niet in eigen stad”
  PREMIUM
  Gent

  Sculptuur Arne Quinze op de Kouter moet ‘zo snel mogelijk weg’. “Overal ter wereld op handen gedragen, maar niet in eigen stad”

  De sculptuur van Arne Quinze die sinds 22 april op de Kouter prijkt, moet weg. Dat heeft Filip Watteeuw (Groen) beslist, die bevoegd is voor de ‘inname openbare weg’. De sculptuur kwam er naar aanleiding van de Floraliën en was sowieso tijdelijk. “Maar Quinze wil ze gratis schenken aan zijn stad, het zou een enorme meerwaarde zijn mocht ze kunnen blijven staan”, vindt Bart Vandesompele van Community Gent.
 3. Charlene opent eerste veganistische bakkerij in Gent, en de koeken zien er heel apart uit: “We hebben ze heruitgevonden”
  PREMIUM
  Gent

  Charlene opent eerste veganisti­sche bakkerij in Gent, en de koeken zien er heel apart uit: “We hebben ze heruitge­von­den”

  Hier en daar kon je al koffiekoeken zonder eieren en boter krijgen in Gent, maar een bakkerij waar het volledige aanbod plantaardig is, dat was er nog niet. Al is dat niet het enige wat de nieuwe bakkerij/koffiebar van Charlene De Buysere (33) zo bijzonder maakt. Samen met patissier Norman Willain (28) ontwikkelde ze koeken die er anders uitzien dan normaal.
 1. Wel degelijk een verband tussen aanranding 14-jarig meisje en zelfdoding: zaak van zedenfeiten op Westerbegraafplaats gaat naar assisen
  Gent

  Wel degelijk een verband tussen aanranding 14-jarig meisje en zelfdoding: zaak van zedenfei­ten op Westerbe­graaf­plaats gaat naar assisen

  De zaak rond de zedenfeiten op de Westerbegraafplaats in Gent in mei 2021, waarbij het 14-jarige slachtoffer na de feiten uit het leven stapte, moet voor een hof van assisen behandeld worden omdat er een causaal verband is tussen de aanranding en de zelfdoding. Dat oordeelt de Gentse correctionele rechtbank, die zich onbevoegd verklaarde om uitspraak te doen over de twee meerderjarige beklaagden. De verdediging laat alvast weten dat ze in beroep gaat tegen het vonnis.
 2. Personenbelasting omlaag, toeristentaks omhoog en besparen op personeel. Zo rijdt Gent gat van 85 miljoen dicht
  PREMIUM
  Gent

  Personenbe­las­ting omlaag, toeristen­taks omhoog en besparen op personeel. Zo rijdt Gent gat van 85 miljoen dicht

  Neen, niet alles wordt duurder. De stad Gent is erin geslaagd 85 miljoen euro te vinden zonder de Gentenaar daar al te zwaar mee te pijnigen. De personenbelasting daalt zelfs, wat de koopkracht van de Gentenaar doet toenemen. Uiteraard moet de stad ook voor extra inkomsten zorgen, maar de stad gaat vooral op zichzelf besparen. De grote lijnen leest u alvast hier.