Voorzitter Rudi Van Landeghem (links) en penningmeester Diderich De Smedt van vzw Woongift in één van de appartementen die ze onlangs renoveerden.
Volledig scherm
Voorzitter Rudi Van Landeghem (links) en penningmeester Diderich De Smedt van vzw Woongift in één van de appartementen die ze onlangs renoveerden. © Wannes Nimmegeers

Rudi (57) geeft Gentse jongeren dak boven het hoofd: “Die appartementen staan anders toch leeg”

GentIn Gent staan maar liefst 485 sociale appartementen leeg die met wat oplapwerken toch bewoonbaar zijn. Voor de huisvestingsmaatschappijen is het onbegonnen werk, maar vzw Woongift springt in het gat. “Voor 25.000 euro halen we een dakloze jongere van straat.”

 1. "Dit is de fietshel, je moet al een mountainbike hebben om hier door te geraken": wervencluster stuurt fietsverkeer aan Dampoort in de war
  PREMIUM
  GENT

  "Dit is de fietshel, je moet al een mountainbi­ke hebben om hier door te geraken": wervenclus­ter stuurt fietsver­keer aan Dampoort in de war

  “Levensgevaarlijk”, “ronduit rampzalig”: aan de Dampoort werd dinsdagochtend uitzonderlijk hard gevloekt, zeker door het passerende fietsverkeer. Wie van het station naar de Dendermondsesteenweg of omgekeerd moest, botste er op extra werven waardoor een gevaarlijke situatie ontstond. De situatie wordt “zo snel mogelijk aangepakt.”
 2. Peter (47) opent na jaren in het onderwijs eindelijk zijn droomcafé 'Hotel Columbo' in de Brugse Poort: "Dansen doen we al 's middags”
  GENT

  Peter (47) opent na jaren in het onderwijs eindelijk zijn droomcafé 'Hotel Columbo' in de Brugse Poort: "Dansen doen we al 's middags”

  De Amerikaanse detective hangt boven de vrolijk ingekleurde deur: bezoekers van Hotel Columbo, het nieuwe café op het Fonteineplein in de Brugse Poort weten daarmee toch een béétje waar ze aan toe zijn. Kersvers eigenaar Peter Van Wiele (47) opent zaterdag de deuren van de nieuwe bar. Een tour langs de piano, de discobol en de doodskist. “Euh, ja. Gevonden op een tweedehandssite.”