Rosa Lauwers voor haar nieuwe zaak op de Dendermondsesteenweg in Sint-Amandsberg.
Volledig scherm
PREMIUM
Rosa Lauwers voor haar nieuwe zaak op de Dendermondsesteenweg in Sint-Amandsberg. © Cedric Matthys

Rosa (32) opent nieuw koffiehuis in Sint-Amandsberg: “Burn-out deed me inzien dat horeca écht mijn ding is”

GentVerscholen tussen de pitazaken, nachtwinkels en Turkse cafeetjes vind je op de Dendermondsesteenweg in Sint-Amandsberg sinds kort ontbijt- en lunchbar Rosa Coffee & Love terug. De zaak zet in op de korte keten en cappuccino’s worden er steevast met havermelk gemaakt. “Je eet hier gezond én betaalbaar”, zegt zaakvoerder Rosa Lauwers trots. 

 1. Kamiel De Bruyne, de ‘ongekroonde koning van de flauwe grap’ hangt Vlaanderen vol met nutteloze bordjes: “Moet alles in het leven nut hebben dan?”
  PREMIUM

  Kamiel De Bruyne, de ‘ongekroon­de koning van de flauwe grap’ hangt Vlaanderen vol met nutteloze bordjes: “Moet alles in het leven nut hebben dan?”

  Kamiel De Bruyne heeft de kaap van de dertig nog niet gerond, maar harkte al een bijzonder palmares samen. De programmamaker groeide op in Lievegem en won een Emmy met kijkcijferkanon ‘Sorry Voor Alles’. Hij schrijft jeugdboeken die verkopen als zoete broodjes én is daarnaast voorzitter van ‘de Nationale Vereniging voor Nutteloze Borden’. Een flauwe grap die inmiddels stevig uit de hand liep.
 1. Verhuisbedrijven niet opgezet met nieuwe regels voor autovrij gebied: “Moeten onze mensen plots ‘s nachts werken?”
  PREMIUM
  Gent

  Verhuisbe­drij­ven niet opgezet met nieuwe regels voor autovrij gebied: “Moeten onze mensen plots ‘s nachts werken?”

  Wie in Gent in de autovrije zone woont en wil verhuizen met een verhuisdienst, zal dat binnenkort voor 11 uur of na 18 uur moeten doen. Door enkele nieuwe regels krijgen verhuisbedrijven geen jaarvergunningen meer. De Stad Gent reikt een oplossing aan, maar die is volgens de sector “onwerkbaar”. “Meneer Watteeuw mag hier gerust onze planning eens komen maken”, klinkt het bij verhuisbedrijf De Borger.
 2. Je zoons opvoeden tot fatsoenlijke mannen: elf tips van professionals

  Je zoons opvoeden tot fatsoenlij­ke mannen: elf tips van professio­nals

  Na de Boos-aflevering over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij talentenjacht The Voice zong het eensgezind rond op sociale media: Protect your daughters. Educate your sons. Daar ligt een schone taak voor ouders, verzorgers en docenten, maar hoe kunnen we ermee aan de slag? Rutgers-programmamanager Willy van Berlo en orthopedagoog Bryan van Dansik geven tips over hoe we jongens (en meisjes) al vroeg kunnen voorlichten.