Tijdens de eerste coronagolf organiseerde het Rode Kruis een bloedinzameling in 't Kuipke, nu trekken ze naar het UFO.
Volledig scherm
Tijdens de eerste coronagolf organiseerde het Rode Kruis een bloedinzameling in 't Kuipke, nu trekken ze naar het UFO. © Jill Dhondt

Rode Kruis smeekt om (studenten)bloed en organiseert inzameling in zaal UFO

GentHet Rode Kruis kampt met een tekort een bloeddonoren, en zet nu alle hoop op de Gentse studenten. Ook al zijn die nu veel minder op de campussen aanwezig, toch wordt een grote bloedinzameling georganiseerd in het UFO, van 26 tot 29 oktober. Ook niet-studenten zijn welkom.

 1. Gentse leerkracht (31) bespiedt medevrijwilligster op taalkamp met spionagecamera
  PREMIUM
  Gent

  Gentse leerkracht (31) bespiedt medevrij­wil­lig­ster op taalkamp met spionageca­me­ra

  Op een taalkamp in de zomer van 2018 installeerde J.C. (31) een spionagecamera in de kleedkamer van een vrouwelijke medevrijwilligster, om op die manier beelden te maken van haar terwijl ze zich aan het omkleden was. Dat bekende de man donderdagmiddag in de Gentse rechtbank. De man is momenteel aan het werk als leerkracht in Gent. Hij heeft zijn school nog niet op de hoogte gebracht van de feiten, aangezien “het taalkamp losstond van de job”.
 2. Leef mee met Arne, Mattia, Louise of Grace: tweede programmareeks over Gents kinderziekenhuis komt begin december uit
  UZ Gent

  Leef mee met Arne, Mattia, Louise of Grace: tweede programma­reeks over Gents kinderzie­ken­huis komt begin december uit

  Na van het succes van Kinderziekenhuis 24/7 in 2018 werd een tweede reeks gemaakt die op 7 december uitkomt. De vervolgreeks geeft opnieuw een inkijk in de werking van het Prinses Elisabeth Kinderziekenhuis van het UZ Gent, en volgt enkele patiënten op de voet. Zo komt de 11-jarige Arne in beeld die met spoed werd binnengebracht omdat een deel van zijn hersenen is weggezakt, alsook Baby Mattia die dezelfde neurologische aandoening heeft als baby Pia.
 1. Mysterie opgelost? Wim dacht dat internetfraudeur hem te pakken had, maar bleek overschrijving naar avondonderwijs
  PREMIUM
  Gent

  Mysterie opgelost? Wim dacht dat internet­frau­deur hem te pakken had, maar bleek overschrij­ving naar avondonder­wijs

  Een opticien uit Gent krijgt al twee jaar lang telefoons van Gentenaars over een onregelmatige transactie naar ‘Obi Gent’, de naam van zijn vennootschap. De man was naar de politie gestapt, net zoals enkele slachtoffers, waar hij hoorde dat het om internetfraude ging. Een recent slachtoffer ontdekte toevallig dat het niet om fraude, maar een overschrijving gaat naar onderwijsinstelling Het Perspectief voor taallessen.
 2. Vlaams rapport over LEZ: “Sociaal kwetsbare mensen hebben hier het meest baat bij.”
  Gent

  Vlaams rapport over LEZ: “Sociaal kwetsbare mensen hebben hier het meest baat bij.”

  Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA) komt naar buiten met een opvallend rapport rond de Lage Emissiezone, gebaseerd op onderzoek in de zones van Antwerpen en Gent. Daaruit blijkt dat de LEZ wel degelijk een stevige impact heeft op de luchtkwaliteit, maar ook op de kwaliteit van het wagenpark, niet alleen in Antwerpen en Gent maar ook daarbuiten. Bovendien valt op dat sociaal kwetsbare mensen het meest baat hebben bij de LEZ, omdat net zij in de meest vervuilde gebieden wonen.”
 1. Buschauffeur ontwijkt hert en belandt op vangrail A58
  Play

  Buschauf­feur ontwijkt hert en belandt op vangrail A58

 2. Vijfduizend ton hooi en stro in Philippine 'kan nog dagen branden'
  Play

  Vijfdui­zend ton hooi en stro in Philippine 'kan nog dagen branden'