rector universiteit Gent, Rik Van de Walle
Volledig scherm
PREMIUM
rector universiteit Gent, Rik Van de Walle © Wannes Nimmegeers

Rik Van de Walle (UGent) in budgetstorm: “Kinderdagverblijven, is dat de kerntaak van de universiteit?”

GENTEen betoging, acties op Vrouwendag en Dies Natalis: UGent-rector Rik Van de Walle krijgt de syndicale wind van voren. De UGent moet het budget rechttrekken, maar de eerste goedgekeurde maatregelen vallen in slechte aarde. “Ik kan nog niet beloven dat de medewerkers uit de kinderdagverblijven dezelfde voorwaarden zullen krijgen. Dus ga ik dat ook niet doen.”

 1. Parket gaat niet in beroep tegen vervroegde vrijlating van ex-partner van Stefanie (25)

  Parket gaat niet in beroep tegen vervroegde vrijlating van ex-part­ner van Stefanie (25)

  Er wordt geen beroep aangetekend tegen de vervroegde vrijlating van Clint V. (31), de ex-partner van Stefanie Verstappen (25). Dat bevestigt het parket maandag. V. (31) werd eind april veroordeeld tot een celstraf van vier jaar voor het verkeersongeval waarbij zijn toenmalige vriendin Stefanie om het leven kwam. Hij tekende beroep aan tegen het vonnis, en in afwachting van dat beroep mag hij nu de gevangenis verlaten.
  Gent
 2. Dermatoloog over huidkanker: ‘Huidkleurig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’
  PREMIUM
  Met video's

  Dermato­loog over huidkanker: ‘Huidkleu­rig bultje dat snel groeit? Dan meteen naar de dokter’

  Lekker buiten zijn in het zonnetje, dat doen we maar al te graag in deze tijd van het jaar. Maar blootstelling aan te veel uv-straling in zonlicht kan leiden tot huidkanker, de meest voorkomende kankersoort in Nederland. Een op de vijf Nederlanders krijgt ermee te maken, weet Patrick Kemperman, dermatoloog bij Amsterdam UMC en het Dijklander ziekenhuis in Purmerend. Hij vertelt over de drie vormen van huidkanker en wat je kan doen om ze te voorkomen.