Petit Thai in de Nederkouter, op de plek waar vroeger Bodydesign zat.
Volledig scherm
PREMIUM
Petit Thai in de Nederkouter, op de plek waar vroeger Bodydesign zat. © Jill Dhondt

RESTOTIP. Kraakvers en boordevol smaak: Petit Thai is een ware aanrader voor wie van de Thaise keuken houdt

GentSinds begin september opende in de Nederkouter in Gent een nieuw Thais restaurant. Petit Thai serveert naar eigen zeggen ‘de Thaise keuken in een hip jasje’. Wij gingen de proef op de som nemen en werden overdonderd door de overheerlijke gerechten die à la minute bereid worden. Lees hier meer restotips.

  1. Stad zoekt nieuwe ‘Blauwe Kiosk’, en stapt af van veel te hoge instelprijs: “Iedereen wil opnieuw een eet- en drankstand op de Bloemenmarkt”
    Gent

    Stad zoekt nieuwe ‘Blauwe Kiosk’, en stapt af van veel te hoge instel­prijs: “Iedereen wil opnieuw een eet- en drankstand op de Bloemen­markt”

    Dik een jaar nadat de iconische Blauwe Kiosk van de Kouter is weggehaald, gaat de stad op zoek naar een nieuwe ‘mobiele eetstand’. Dat er al die tijd niks meer stond, was een echt gat in de beleving van de Bloemenmarkt. De stad maakte in februari 2020 bekend dat de standplaatsprijs van de Blauwe Kiosk verdrievoudigd werd. Peter Maximus van de Blauwe Kiosk haakte af, de opvolger kwam nooit opdagen. De stad keert nu terug naar een instelprijs van 6.000 euro.