Brasserie Centre Ville, met de bekende toog uit de tijd van de Tartuffe.
Volledig scherm
PREMIUM
Brasserie Centre Ville, met de bekende toog uit de tijd van de Tartuffe. © VDS

RESTOTIP. Centre Ville, waar ooit de legendarische Tartuffe zat: “Absoluut geen ‘tourist trap’”

GentMeer in het hart van de stad kan je moeilijk zitten, dus met Centre Ville heeft deze zaak tegenover het stadhuis van Gent zijn naam alvast niet gestolen. Met een terras met zicht op de Stadshal, het stadhuis en het Belfort zou het een ‘tourist trap’ kunnen zijn, maar dat blijkt niet het geval. Extra punten trouwens voor de overheerlijke frietjes hier!

 1. Ook Gentse schoolkinderen volgen training om te reageren op ongepast gedrag: “Toen mijn mama racistische opmerkingen naar haar hoofd kreeg, reageerde niemand”
  Gent

  Ook Gentse schoolkin­de­ren volgen training om te reageren op ongepast gedrag: “Toen mijn mama racisti­sche opmerkin­gen naar haar hoofd kreeg, reageerde niemand”

  Al meer dan duizend mensen volgden een gratis omstanderstraining in Gent – van horecapersoneel tot de volledige gemeenteraad. Maandag werd ook de stap naar jongeren gezet. Een trainer streek neer in een middelbare school om tips te geven aan de jongeren over hoe ze het beste kunnen reageren op racisme, seksisme en ander ongepast gedrag.
 2. Buren te luid? Feestje organiseren? Toon uit Gent wil met de ‘Burometer’ mensen dichter bij elkaar brengen
  GENT

  Buren te luid? Feestje organise­ren? Toon uit Gent wil met de ‘Burometer’ mensen dichter bij elkaar brengen

  Je buren werken al drie dagen aan hun keuken, één groepje jongeren blijft consequent tot 1 uur ‘s nachts muziek spelen of je organiseert zelf een feestje en je wil dat even aan je buurt laten weten? Met de ‘burometer’, een concept van Toon Kympers, wil hij mensen met elkaar laten praten. “Het is géén verklikker, integendeel. Het moet zelfs een beetje preventief werken”.
 3. Politici trappen potje voetbal tegen Gantoise Plantrekkers in de Ghelamco Arena : “Daklozen zijn ook mensen, vertrek vanuit hun sterktes”
  GENT

  Politici trappen potje voetbal tegen Gantoise Plantrek­kers in de Ghelamco Arena : “Daklozen zijn ook mensen, vertrek vanuit hun sterktes”

  De burgemeester in het uittruitje van KAA Gent, de OCMW-voorzitter als scheidsrechter en de schepen van Wonen aan de aftrap: het voetbalteam ‘Gantoise Plantrekkers’ had op vrijdag een wel erg aparte tegenstander. Het team bestaat uit mensen met een ‘zware rugzak’, zijn vaak dakloos of met een verslavingsproblematiek. Dat thema stond net vandaag hoog op de agenda.