Restauratie Lam Gods gaat laatste rechte lijn in: “Start begin 2023, klaar in het voorjaar van 2026"

GentIn 2023 verdwijnen de bovenste vijf panelen van het Lam Gods. Ze verhuizen naar het MSK, waar ze gerestaureerd zullen worden, net zoals met de onderste panelen al is gebeurd. Drie jaar lang zullen experten met uiterste precisie de toegevoegde verflagen verwijderen, om uit te komen bij het Lam Gods zoals het ooit door de gebroeders Van Eyck is geschilderd.

  1. Gurbet (39) voor haar frituur in Langemunt aangevallen door man met rottweiler: “Plots kwam hij recht op mij afgestormd”
    PREMIUM
    Gent

    Gurbet (39) voor haar frituur in Langemunt aangeval­len door man met rottweiler: “Plots kwam hij recht op mij afgestormd”

    Gurbet Cetinkaya (39), het bekende gezicht achter frituur ‘De Lange Friet’ in de Langemunt, is donderdagavond het slachtoffer geworden van een vreemde aanval in haar zaak. Een man van eind de dertig viel haar rond 22.30 uur aan en schold haar daarbij uit met racistische verwensingen. De dolleman had ook een rottweiler aan de leiband. “Mochten er geen klanten geweest zijn, was dit misschien wel fataal afgelopen”, bibbert Gurbet nog na.