Volledig scherm
De brand ontstond aan het afzuigsysteem van het restaurant. © Cedric Matthys

Restaurant Taxi’s opent na schouwbrand: “Vol goede moed en volgeboekt”

Vanavond kan restaurant Taxi’s in de Zuidstationstraat in Gent weer gasten ontvangen nadat een schoorsteenbrand donderdag roet in het eten gooide. “We zijn er met het hele team in gevlogen”, zegt chef-kok Gilles Bogaert.

De brand ontstond in een buis van het afzuigsysteem aan de buitenkant van het restaurant, waar een barbecue staat. “In een tussenstuk moet heel wat hete lucht opgestapeld zijn. Daar moet het vuur ontstaan zijn”, weet kok Gilles Bogaert. Isolatiemateriaal rond de buis vatte vuur en schroeide de buitenmuur, maar gelukkig raakte de binnenkant van het gebouw niet beschadigd. “Er kwam bij het blussen alleen wat rook binnen, dus de schade is zeker beperkt gebleven.” De 15 gasten in het restaurant werden geëvacueerd.

Vrijdag stak het voltallige personeel de handen uit de mouwen om het restaurant terug klaar te krijgen om mensen te ontvangen. “Het hele team is erin gevlogen en nu is alles hersteld. Dat kan je denk ik niet van elk team zeggen, dat ze een restaurant zo snel terug in orde zouden krijgen. Het is allemaal dankzij onze mensen die het in gang gezet hebben en de eigenaars die er hun schouders onder zetten.”

Vanavond is Taxi’s al hopeloos volgeboekt. “We beginnen er weer aan met goede moed, nieuwe motoren en een nieuw afzuigingssysteem.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement