Volledig scherm
Ann Stevens en Jan Audenaert moeten het voortaan zonder ster stellen. © RV

Restaurant in Lochristi wacht niet tot bekendmaking Michelinsterren: “Moeten onze ster inleveren”

Pas deze middag worden de nieuwe Michelinsterren uitgedeeld maar één restaurant kondigt nu al aan dat het zijn ster verliest. D’Oude Pastorie in Hijfte Lochristi - nochtans een toprestaurant - moet het voortaan zonder Michelin-ster stellen. Dat kondigen ze zondag aan op hun Instagram.

“Fier dat we 5 jaar een ster mochten koesteren, het harde werk en de creativiteit van ons team werd beloond. Met pijn in het hart, moeten we deze maandag inleveren… Toch behouden we onze passie en rechten we de rug. Oprechte dank voor het vertrouwen aan ons team, onze klanten en leveranciers”, aldus chef-kok Jan Audenaert en zijn echtgenote Ann Stevens.

Dat die bevestiging er komt nog voor de officiële uitreiking is wel opmerkelijk. Meestal wordt er van uitgegaan dat de Michelin-sterren een goed bewaard geheim zijn. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kunsthappening hangt bananen op: “Voor wie een hongertje heeft”

    Kunsthappe­ning hangt bananen op: “Voor wie een hongertje heeft”

    De oude gebouwen van Huurland in Hero-Gym aan de Kortrijksesteenweg in Sint-Denijs-Westrem werden voor één dag omgetoverd voor een kunsthappening. Kunstenaar Walter Wings pakte ludiek uit door in de inkomhal bananen met ducttape aan de muren te hangen. Geen banaan van 100.000 euro zoals die van kunstenaar Maurizio Cattelan. “Gewoon voor wie een hongertje heeft”, lacht hij. “Wel opletten want ik heb ook een werk met nepbananen. Dat is niet geschikt voor consumptie.”
  2. Raclette, oliebollen en zalm... sterrenchefs proeven àlles op de Gentse Winterfeesten: “Ook hier herken je vakkennis meteen”

    Raclette, oliebollen en zalm... sterren­chefs proeven àlles op de Gentse Winterfees­ten: “Ook hier herken je vakkennis meteen”

    Naar de Gentse Winterfeesten gaan, is toch altijd uitkijken naar lekkers om te eten. Van de 150 kramen in Gent zijn er maar liefst 45 met lekkernijen. Op vraag van de organisatie proefden twee sterrenkoks zaterdag alles. Oliebollen gevolgd door raclette en churros… geen probleem voor Marcelo Ballardin (OAK) en Syrco Bakker (Pure C). “Ook in een kraam op de kerstmarkt merk je meteen of er vakkennis is”, zeggen ze.