Chef-kok Lore Moerman opende BODO in april 2015. Na bijna zeven jaar trekt ze de deur achter zich dicht.
Volledig scherm
Chef-kok Lore Moerman opende BODO in april 2015. Na bijna zeven jaar trekt ze de deur achter zich dicht. © Wannes Nimmegeers

Restaurant BODO sluit na zeven jaar de deuren: “We gooien ons volop op onze andere zaak”

GentRestaurant BODO in de Burgstraat sluit de deuren. Chef Lore Moerman maakte het nieuws bekend via sociale media en sindsdien regent het reacties. “Het is met pijn in het hart, maar dit was de enige juiste beslissing.”

 1. Veel protest bij boekvoorstelling Filip Dewinter: 650 tegenbetogers op straat, publiek trakteert op fluitconcert
  GENT

  Veel protest bij boekvoor­stel­ling Filip Dewinter: 650 tegenbeto­gers op straat, publiek trakteert op fluitcon­cert

  De lezing van Vlaams Belang-kopstuk Filip Dewinter aan de UGent kon in de Arteveldestad op veel protest rekenen. Voorafgaand aan het evenement trokken 650 manifestanten door de studentenbuurt. Die betoging verliep vreedzaam, maar bij het begin van de lezing liepen de gemoederen hoog op. Bij het ter perse gaan, kon Dewinter niet aan het woord komen, hij werd overstemd door tegenstanders, maar hij ging onverstoorbaar door.
 2. Zelfs Sting kon Gent Jazz niet redden van faillissement: sprake van schuldenput van meer dan 500.000 euro
  Gent

  Zelfs Sting kon Gent Jazz niet redden van faillisse­ment: sprake van schulden­put van meer dan 500.000 euro

  Gent Jazz flirtte al langer met bankroet, maar nu is de doodsteek effectief gegeven. De vzw achter Gent Jazz heeft het faillissement aangevraagd, en dat is ook uitgesproken door de ondernemingsrechtbank. Dat bevestigt cultuurschepen Sami Souguir (Open Vld), die alvast zal ijveren voor een evenwaardig jazzfestival. Hopelijk wordt dat er dan een met een transparante boekhouding.